Veckobrev .49

Hej!

Nästa vecka v.50

Tisdag: läsläxa

Onsdag: idrott tag med idrottskläder

Torsdag: lucia, jag önskar att barnen kommer lite tidigare denna dag och vi samlas utanför vår ingång kl. 8.00 så vi har god tid på oss att ta plats innan luciatåget börjar.

Fredag: idrott tag med idrottskläder.

Vad vi har gjort/ kommer göra:

Matte: Vi har gjort klart sista kapitlet i boken och arbetat med appen Vektor. Vissa är klara med boken, andra har lite repetitionsuppgifter kvar. De sista veckorna ska vi arbeta lite med problemlösning och fortsätta arbeta med vektor.

Nästa bok för kommande termin har ni möjlighet att få tillgång till på samma sätt som den här terminens bok.

Logga in / skapa konto: förnamn.efternamn@elev.stockholm.se

Lösenord: Favoritmatematik123

Koden finner ni på den nya mattebokens insida när de får ut den i början av vårterminen.

Svenska: Veckans bokstav är Kk och tanken är att vi ska göra kottpyssel. Ordbilden för denna vecka är att kunna skriva och stava ordet kan. Hittills har vi hunnit med att gå igenom bokstäverna: Aa, Oo, Mm, Ll,Rr, Ss, Ee, Nn, Ii, Tt, Vv, Dd, Ää och Kk.

So: temat trafik är avklarat. Nu innan jul pratar vi lite om högtider och traditioner, både historiskt vis men också vad en tradition är idag. Efter jul kommer vi att börja jobba med temat nordisk mytologi. Och lära oss varifrån veckans dagar kommer från.

Vi var också på en föreställning om Alfred Nobel.. Det var mer en person som berättade hans historia än en teater som jag först trodde. Många var superintresserade och tog in massor av fakta om Nobel och hans liv. Barnen var superbra, de orkade sitta still en hel timme och lyssna på en person som bara pratade. Så väluppfostrade barn ni har.

No: Vi fortsätter arbeta/prata / skriva om vintern.

Musik: vi sjunger julsånger med Ulf.

Väl mött/ Malin

2 tankar om “Veckobrev .49

1. Elin (Aprils mamma) says:

Eloge till personen som berättade om Alfred Nobel, April berättade oavbrutet om hans liv för oss ikväll. 😀