Stormöte – Anmälan till jourfritids

Nästa torsdag, den 22 november, är det återigen dags för all personal på skolan att ha skolutvecklingsmöte, ett så kallat Stormöte.
För fritids del innebär det att mellan klockan 15.15 – 18.00 består bemanningen av vikarier. Vi är förstås mycket tacksamma om ni som har möjlighet hämtar ert/era barn tidigare denna dag.
Detta Stormöte är terminens sista och efter jullovet kommer ni att få alla datum för vårterminens stormöten som kommer att äga rum vid tre tillfällen.
Ni anmäler ert/era barn via webblänken under ”ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS” i menyraden som finns på alla bloggar.

Observera att anmälan stängs en vecka innan, det vill säga nu på torsdag den 15 november.

Tack för Ert samarbete!
Vänlig Nina Park, biträdande rektor

Jourfritids torsdagen den 22/11

Hej alla familjer!

På torsdagen i vecka 47, den 22 november, är det jourfritids från och med kl.15.15 och fritids är bemannat med vikarier. Detta på grund av att ordinarie personalen ska vara med på ett skolutvecklingsmöte. Anmäl, senast den 15 november, under LOVANMÄLAN OCH JOURFRITIDS här på bloggen, om ni har behov av jourfritids den dagen, så vi vet hur många vikarier som behövs.

Tack på förhand för ert samarbete!

Veckobrev v.45

Hej!

Vad kul att se era underbara ungar igen! Det är fint att ni lånar ut dom:) Vi har bytt platser både inne i klassrummet och i matsalen. Dagarna efter lovet har fungerat bra. Jag upplever att eleverna tycker det är kul att vara tillbaka och träffa alla igen. Samtidigt som vi har pratat lite med varandra inne i klassrummet visar de ändå god studiero mot varandra och de är taggade på att jobba. Vi påminner varandra lite om volymen i hallen men det fungerar ändå bra:)

För att lära känna 1 E lite mer har vi skaffat oss hemliga kompisar där vi ska vara extra snälla och ta kontakt med dem. På fredag ska vi gissa vilka som varit våra hemliga kompisar och de ska gissa vilka vi har varit lite extra snälla mot:) Förutom det har vi också börjat att halva 1D och 1E går iväg och jobbar tillsammans. Fritidspedagogerna Sophie och Flisan har gått iväg och jobbat med sagor med barnen och jag och den andra läraren, Josefine ska ibland arbeta med de andra halvorna och arbeta med matte. Detta för att vidga kompiskretsen och skapa större trygghet och fler lekalternativ. På fritids går de också på utflykt med den andra klassen och har lekgrupper.

På fredag är sista dagen att återlämna böcker från skolbiblioteket, (de böcker som jag ville ha medgivande från föräldrar innan de skickades hem). Om ni behöver låna om, tag då med boken till skolan innan fredag så hjälper jag era barn att låna om.

Imorgon är det APT. Kontakta Nina Park om ni vill ha omsorg efter kl 17.00.

Nästa vecka v.46

Tisdag: läsläxa (förhör)

Onsdag: idrott

Fredag: idrott

V.47

Temadagar tisdag och torsdag med Bakgården. Vi kommer då ha blandade grupper och arbeta med barnkonventionen. Förmiddagarna dessa dagar bryts alla vanliga lektioner.

Torsdag: personalen utbildas igen, så kallad skutt-dag, eleverna har då lektioner fram till 12.30 sedan tar fritids över. Lite senare denna dag 15.30 kommer övrig personal vara med på skolan. Då är det vikarier som tar över. Nina kommer skicka ut samma info till alla klassrt lite senare (tror jag). Men ville ändå förbereda er. Så om ni kan hämta tidigare denna dag vore det toppen:)

Vad har vi gjort/ ska göra?

Svenska: veckans bokstav är bokstaven Tt och vi har gjort tavlor av tidningspapper med torn som veckans pyssel. Ordbilden för denna vecka är att kunna läsa och stava ordet här och har.

Hittills har vi hunnit med att gå igenom bokstäverna: Aa, Oo, Mm, Ll,Rr, Ss, Ee, Nn, Ii och Tt.

Vi har eller kommer också att rimma en del.

Matte: vi har repeterat olika siffrors talkompis. Vi har lekt en lek som heter magiska handen för att befästa talkompisar. Två elever får ett antal klossar tex 9 stycken. Ena kompisen tar ett antal och de ska sedan gissa hur många kompisen har tagit. På så sätt tränar de vilket tal som hör ihop med vilket, ex 5+4, 3+ 6, 2+7, 1+8 osv. Vill ni träna på detta hemma? Då kan ni alltid använda er av makaroner och låta barnen berätta hur vi gör..:) Ju mer vi befäster talkompisar, ju lättare blir det med matten längre fram. Vi har arbetat med begreppen dubbelt och hälften. Både i bokform och i lek. De har slått en tärning och skrivit siffrornas dubblor på en whiteboard. Vi ska också jobba med kapitlet vilken term saknas.

So: Vi ska fortsatta vårt trafiktema. Där ska vi titta på film och arbeta i vår trafikbok.

No: vi har arbetat med temat balansera och väga. Där har vi börjat prata om typvärde och vägt olika föremål och jämfört vikten med kuber. Vi har också gått igenom stapeldiagram kring de olika föremålen. Hur många kuber motsvarar en pingisboll, sked, plastmugg, träkloss, cylinder,

Musik: Vi sjunger med Ulf och kör då och då let’s dance:)

Ha det bra:) Om ni vill att jag börjar förkorta veckobreven kommentera gärna om förbättringar osv. Det är ju för er skull jag skriver dom:)

Malin

Veckobrev v 43

Hej

Nästa vecka 44

Höstlov, fritids öppet

V 45

Tisdag: läsläxa förhör kapitel 6 (tag med boken till skolan)

Onsdag: idrott

Fredag: idrott

Den här veckan har varit lite schemabrytande då lärarna hade fortbildning i tisdags. Idag gick idrotten bort för att det är FN-dagen. Vi var blandade grupper med årskurs 2 från Bakgården. På FN-dagen tittade vi på ett bildspel, pratade om mänskliga rättigheter och målade fredsduvor.

Idag hann vi ej gå igenom ny läsläxa. Så det gör vi imorgon.

Förra veckan hade vi matsvinnsvecka på Årstaskolan. Resultatet blev tyvärr inte som önskat, att halvera matsvinnet utan låg kvar på samma nivå som förra veckan, till och med något över. Vår klass fortsätter med att göra vårt bästa för miljöns skull.. men som sagt, jag och Sophie tvingar fortfarande ingen att äta upp. Men vi pratar om det. Och överlag tycker jag att vår klass har gjort en väldigt bra insats även om det inte visade sig på invägningen av maten för hela skolan.

Vad har vi gjort/ ska göra?

Svenska: veckans bokstav är bokstaven Ii och vi ska göra igelkottar som veckans pyssel. Ordbilden för denna vecka är att kunna läsa och stava ordet som.

Hittills har vi hunnit med att gå igenom bokstäverna: Aa, Oo, Mm, Ll,Rr, Ss, Ee, Nn och Ii.

Matte: Vi har arbetat med siffrorna 9 och 10.

So: vi har tittat på filmen enkla trafikregler och diskuterat kring filmen. Vi ska också jobba lite med höstens högtider eftersom halloween börjat närma sig. Förhoppningen är också att hinna med att göra halloweenkort.

No: blev inställt denna vecka men vi fortsätter som vanligt efter lovet med temat Balansera och väga.

Vi ska också koppla trafiktemat till teknik då vi kommer använda oss av bee- bots och lära oss att skriva enkel kodning.

Musik: Vi sjunger med Ulf, förra veckan pratade han om att sjunga i mol och dur. Vi fortsätter svänga loss till spökrock!

Väl mött!