Veckoreflektion.

Matematik:

Då var denna vecka slut och vi har arbetat med olika saker i matematiken. Tex så är ett viktigt moment är att kunna avläsa olika mönster i matematiken. Om 7-3=4 så bör 7-4=3. Är 3+4=7 så bör även 4+3=7. Dessa mönster brukar lans vart efter man tränar eleverna i att se mönster. Vi jobbar med tärningar, där man tex till en början använder 2 st tärningar. Man slår dessa och man sk då träna på huvudräkning utan att ta på tärningarna. Att också träna bort att använda fingrarna. För när talen blir större så blir det lite knepigare.

Svenska:

Vi har idag varit på biblioteket för att göra oss bekanta med denna fantastiska miljö. Vi kommer att kontinuerligt gå till biblioteket varannan fredag 09:00-09:40. Träna på att låna samt leta efter böcker som passar eleverna. Att vi har en bibliotikarie är en tillgång för oss och skolan.

Läsningen:

Det är nu vi sätter grunden till läsningen genom att träna och åter träna.

Mat:

Vi har pratat med vikten att äta bra och regelbundet. Att man försöker skapa en insikt att allt kanske inte är det godaste de har ätit, men att det man äter är nyttigt och bra för en.

Sagor:

Eleverna skriver och får sedan tränas i att presentera sin egen saga för sina klasskamrater.

Ha en trevlig helg!

Tobbe