Välkomna till skolan 1c!

Tänk vad roligt vi ska ha tillsammans. När höstterminen drar igång den 20/8 träffas vi utanför barnens ingång 8.50. Därefter går vi gemensamt till stora skolgården där rektorn hälsar oss varmt välkomna. Efter det gemensamma välkomnandet går vi tillsammans till klassrummet för upprop och kortare lektion. Efter lunch är det fritids.

Dessa tider gäller för övriga skoldagar:
Måndag: 8.10-13.00
Tisdag: 8.10-13.50
Onsdagar: 8.10-13.50
Torsdag: 8.10-13.45
Fredag: 8.10- 13.15

Jag kommer att dela ut scheman nästa veckan.

Brev från idrottslärare.

Hej, jag heter Patrik Bäckström och kommer vara klassens idrottslärare. Det ska bli kul att sätta igång med ett nytt läsår och träffa alla barn. Under denna termin kommer vi syssla med en stor mängd olika aktiviteter och eftersom vi träffas 2 gånger per vecka kommer vi hinna med mycket. Under hela denna termin kommer vi att vara inne i idrottssalen och ha lektion och vi kommer i början köra mycket lekar där vi lär känna varandra och lär oss hur lektionerna ser ut och hur det fungerar på idrotten. Efter denna period kommer vi bland annat göra flera saker på temat motorik, alltså vi tränar oss att ha koll på kroppen när vi gör olika rörelser. Vi kommer även att springa en del i olika hinderbanor, stationer och lekar för att få upp vår puls och börja lära oss hur viktigt det är att röra på sig och att träna sitt hjärta. Min tanke är att det ska bli mycket fart och lite prat så att vi verkligen fyller på med kroppens behov av 60 min rörelse varje dag.

Att ta med till idrotten:

• Idrottskläder (kläder att byta om till som man kan svettas och som är lätta att röra sig i)
  • Handduk (jag tycker att man duschar efter idrotten och skickar ni som föräldrar med handduk räknar jag med att era barn ska duscha)
  • Inneskor (har man inte inneskor idrottar man barfota, inga strumpor pga halkrisken)

Är det något du tycker är viktigt som jag ska veta om ditt barn som påverkar idrotten, tex astma, allergier osv skicka gärna ett mail.

Vi ses / Patrik patrik.backstrom@stockholm.se

51 Jul- och vinterlekar

Glad sommar

Hej

Vill bara säga tack för det här året och en trevlig avslutning. Nu börjar sommarfritids…vi ses på Tegelbo….tack för alla fina presenter…kransen har jag dock ätit upp.

Ha en bra sommar // Jonas, Tomas, Ola, Nicole