Vilda säger NEJ!

Hej,

Under de kommande veckorna kommer 1B och 1C arbeta med Childhoods material Vilda säger NEJ!. Det är ett förebyggande arbete till att stärka eleverna i att säga stopp och förstå rätten till sin kropp. Det är även ett material där vi vuxna kan öva oss på att stärka barnen i deras gränssättning i det lilla. Ansvaret för att förebygga övergrepp kan aldrig läggas på barnet utan vi vuxna måste lära oss att respektera deras gränser.

Childhood arbetar för en värld där alla barn får växa upp i trygghet, utan våld och sexuella övergrepp. En del i det arbetet är att ge barn kunskap om integritet, om rätten till sin egen kropp och att sätta gränser, att lära dem att sätta ord på kroppens delar, på känslor och att berätta om sådant som inte känns bra. (Rydell Bosson, Marie & Wadman, Eva- Marie, 2017, Lära förlag).

Gå gärna in på childhood.se och läs om mareialet, det skapar trygghet när era barn kommer hem med funderingar efter våra samtal i skolan.

Vänligen
Carina och Helen