Till alla vårdnadshavare på Årstaskolan

I fredags blev en elev på väg från Sjöängsskolan förföljd från skolan av en man till fots. Mannen sa att han ville visa eleven något i sin bil. Eleven blev rädd och sprang därifrån. Eleven kunde lämna ett bra signalement, men ingen person kunde gripas.

Tisdag den 22 januari blev en av Sturebyskolans elever i årskurs 6 överfallen i närheten av Sturebyskolan. En man stannade sin bil och försökte dra in eleven i bilen. Eleven lyckades slå sig fri och sprang till skolan. Förövaren har inte heller i detta fall kunnat gripas. Två liknade händelser har dessförinnan rapporterats i Skärholmen.

Samtlig personal på skolor i söderort informeras om incidenterna och uppmanas att vara extra vaksamma. I alla klasser ska man prata om hur man som barn kan hantera liknande situationer, att till exempel inte svara när okända tar kontakt. Eleverna uppmanas också att alltid hålla sig i närheten av någon vuxen under rasterna. På så sätt vill vi bidra till att eleverna känner sig tryggare – samtidigt som extra vaksamhet från deras och alla andras sida är viktig.

Vi vill även be dig som vårdnadshavare att prata med ditt barn om detta för att på alla tänkbara sätt undvika att fler barn utsätts för obehagliga upplevelser.

Avsändare:
Kalle Enström Rektor Årstaskolan