Hembrev

Hej! Jag börjar med ett inklistrat brev;

Vi på Tegelbo kommer att vara med i ett filmprojekt v 5. Inför projektet behöver vi ert godkännande att ert barn får vara med på film. Var god och fyll i godkännandeblanketten nedan:

Godkännandeblankett för MoGodkännandeblankett för Mobila filmverkstaden HT2018bila filmverkstaden HT2018
Tack för att du skriver på Godkännandeblanketten för den Mobila filmverkstaden som sker genom Stockholms filmfestival Junior i samarbete med Skapande skola! Ditt godkännande av blanketten krävs eftersom omyndiga inte får vara delaktig i filmverkstaden utan vårdnadshavares tillstånd och behöver ha skrivits på innan filmverkstadsdagen.

Skolan har bokat denna filmverkstad med syftet att eleverna ska få lära sig hur det kan gå till att utveckla en historia och spela in en film och redigera den i redigeringsprogram på egen hand, samt förhoppningsvis väcka deras intresse att fortsätta med filmskapande i framtiden.

Filmerna som görs under Mobila Filmverkstaden deltar i festivalens kortfilmstävling 1 minut film och blir automatiskt bidrag i STOCKmotions kortfilmstävling. Inga filmer visas utan att vårdnadshavare informeras. Tävlingen har deadline 1 april 2018. Filmer skapade efter deadline är med i 2019 års tävling och vid nominering visas de inte utan filmskapares tillstånd.

Vi arrangerar dessutom en gratis filmfestival i april 2019 med filmer från hela världen för alla mellan 6-19 år och pedagoger. Läs mer om hur ni bokar plats på vår webb i länkarna nedanför.

Dessutom kommer ett urval av filmerna som skapas på Mobila filmverkstaden att visas vid ett tillfälle i samband med filmfestivalen under festivalveckan april 2019.

Så där ja, färdigklistrat. Vi har börjat prata om hur vi ska göra om klassiska sagor till omgjorda filmer i klassen. Det känns tryggt att det kommer experter som tar ansvaret för det digitala sedan. Vi ska ta med oss allt bra från det här projektet i kommande grupparbeten, så det ska bli intressant. 1b har besök av teamet på måndagen 4/2. Det kan vara lite utmanande med samarbete på gruppnivå ibland, så räkna med det. Även sammarbetet med att skapa ett storyboard. Den här länken i brevet är viktig. Utan godkännande kan det bli problematiskt. Vi behöver vara rustande för eventuella problem där, men det enklaste är naturligtvis att fylla i den. För dem som faktiskt vill säga nej och för dem som saknar godkännande ser vi till att de får vara en del av det hela utan att synas på bild. Det blir kul, hur som helst.

Vi har börjat nosa på nordisk mytologi på senaste tiden. Det blir till att skrapa på ytan mest, men det är kul. Vi får se hur intresserade de är. kanske ger vi oss på forntiden redan nu, men kanske inte. Trevlig helg!

Med vänlig hälsning jakob

En tanke om “Hembrev