Hembrev

Hej!

Vi har haft en trevlig tid på sistone. Vi firade Valrossmässoafton, vilket var en lika oplanerad som trevlig erfarenhet. Vi skapade en sång, en faktapresentation, en saga, vimplar och skyltar. Sedan fick skolledningen och Årsta torg förbryllat ta del av vansinnet. Mycket lyckat!

Bokpresentationerna har förflutit helt otroligt mycket bättre än jag vågat hoppas. De är modiga, pålästa och sååå duktiga. Vi avslutar alla presentationer med trevliga kommentarer till presentatören. Därtill bör nämnas att tända ljus och lite smaskens är fullt motiverat och nära på nödvändigt för rätt stämning.

Vi fortsätter med våra svåra räknehändelser. De krigar och kämpar och en del blir förskräckligt frustrerade, men för det mesta klarar de till slut uppgiften. Den här sortens prövning är så långt från mattebokens träning av strategier så det kan ofta förbises. Det kreativa tänkandet där man behöver pröva sig fram är superviktigt att utveckla tidigt tycker jag.

Vi närmar oss tiden för utvecklingssamtal. 27/5-29/5 + 3/6 blir dagarna. Tiderna blir mellan 8-12:30 och om det finns någon viktig preferens så hör av er inom kort, tack. Jag kan med glädje meddela att alla har klarat kunskapskraven för årskurs ett. Det har de nationella bedömningsstödet som Carolina genomfört, tillsammans med alla andra bedömningsbara tillfällena visat. Ganska fantastiskt! 100%!

Hjälp gärna med hälsomånadens protokoll som de fått hem.

Lite datum som behöver uppmärksamhet:

17 maj: Friidrottsdag( se nedan)

23 maj: Årstafestivalen (info kommer)

31 maj: Klämdag, ingen skola

4 juni: Utflykt med matsäck till Alby

7 juni: Klämdag, ingen skola

11 juni: Skolavslutning (info kommer)

Trevlig helg!

Mvh Jakob

(Brev från Tegelbo som helhet)

Hej alla där hemma!

Fredagen den 17 maj är det dags för Tegelbos friidrottsdag. Barnen behöver ha på sig lämpliga kläder att idrotta i, redan på morgonen. Det kommer inte finnas möjlighet till ombyte.

De behöver ta med en tom matlåda, bestick och vattenflaska hemifrån i sin ryggsäck. Vi kommer fylla matlådan med pastasallad ( pasta och köttbullar) innan vi åker.

Vi beräknar var tillbaka på skolan ca kl 13,00.

Vi ser fram emot en mysig dag med våra Tegelbobarn!

Hälsningar personalen på Tegelbo!

En tanke om “Hembrev