Veckan

Hej. Det är helt vansinnigt hur snabbt terminen gått. Den är ju inte riktigt klar, men ändå. Det som är mest intressant just nu är våra arbeten med djur. De har bildat grupper som tillsammans presenterar sin del av en helhet. En helhet kan i det här sammanhanget utgöras av en uggla. De får utgå från nyckelord och försöka göra en snygg leverans utan att läsa innantill. Två grupper har levererat sin presentation hittills. Över förväntan superbra var de!

Vi kommer att träna mycket på presentationer. Jag tror att det är viktigt att träna på att dela med sig av sig själv på det viset. Att visa respekt för varandra och trygga en trevlig arbetsmiljö.

Min förträffliga arbetskamrat Carina har informerat om så mycket annat så nu önskar jag trevlig helg!

mvh Jakob

Anmälan om fritids under jullovet

Till alla vårdnadshavare i åk 0-5

Nu på fredag den 7 december är det sista dagen att anmäla sitt barn till fritids under jullovet.

Under jullovet vill jag ge så många som möjligt av personalen på fritids möjlighet att ta ledigt för välförtjänt vila och återhämtning. Därför kommer det utifrån antalet anmälda barn vara en del vikarier som arbetar under lovet.
För att jag i god tid ska kunna planera en bra lovverksamhet är det viktigt att sista anmälningsdatum respekteras.

Tack för gott samarbete!
Vänligen
Nina Park
Biträdande rektor

Enhetsråd och Skolråd – Torsdag 6 december

På torsdag den 6 december är det återigen dags för Enhetsråd och Skolråd på Årstaskolan.

Årsta torg – Årskurs 0-6:
18.00-19.00 Enhetsråd på enheterna
19.00-20.00 Skolråd på expeditionen

Årstaviken – Årskurs 7-9:
18.00-19.00 Enhetsråd / Skolråd i matsalen

Välkomna!

Här hittar du senaste protokoll https://arstaskolan.stockholm.se/skolradet

Skansen

Vilken underbar dag vi hade igår!

Solen sken, kylan bet i våra kinder och vi var nästan helt ensamma på Skansen.

Den lektion vi anmält oss till blev inställd pga sjukdom, så vi fick träffa lite exotiska djur istället. Vi fick klappa en kackerlacka, en majskorn och titta på ett vandrande löv. Era barn kan nog lära er enkel om dessa djur.

Efter lektionen åt vi vår matsäck i solen och sedan besökte vi rovdjuren. De var pigga och visade sig från sin bästa sida. Ja, inte björnarna då, de sov.

Vi pratade engelska med Leisterfåren och då kom de fram och gosade.

Som avslutning blev vi inbjudna till Väla skola på julgransplundring från 1910 och så fick vi besöka ett statarhem från 1920. Fråga era barn om detta, de kan nog berätta en hel del.

Tack för att vi får spendera våra dagar med era fantastiska barn ☀️❄️

29 views
34 views