Veckobrev v. 9

Hej där hemma!

Nu är det fredag igen och dags för veckobrev. Först och främst vill vi önska vår nya klasskompis Adrian med familj välkommen!

Onsdagens utflykt till Gubbängens IP var kall men trevlig. Det var en underbar is och det fanns en liten skogsdunge att leka i.

I svenska har vi pratat om substantiv och verb och i matte har vi fokuserat på problemlösning.

Vi har arbetat vidare med faktatexter om djur i NO. Det har varit Elin, en VFU student, som lett temat. Det har innehållit jämförelser mellan skönlitterära texter och faktatexter. Vi har övat på att hitta faktaspecifika ord och begrepp samt göra tanktekartor på olika sätt.

I SO har vi nu avslutat temat om Nordisk Mytologi. Bifogar de fantastiska spelfilmerna vi gjorde med Mobila Filmteamet för några veckor sedan.

Det är ingen ny läxa i Magiska kulan över sportlovet, men läs gärna lite varje dag. Se det som en chans att välja egna böcker och texter.

Ha ett härligt sportlov!

43 views
34 views
28 views

2 tankar om “Veckobrev v. 9

1. Profilbild
    Pamela says:

Vilka fantastiska filmer. Dom är så himla modiga som vågade stå framför kameran. En stor applåd till alla barnen och lärare.