Veckobrev v. 49

Veckan har innehållit ett sorgligt avsked av en klasskompis som slutat. Han blev avfirad med popcorn och kramar. Vi kommer sakna honom och önskar lycka till!

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven U i svenska. Vårat morgonarbete fortsätter för att öva ortografisk läsning samt formande av bokstäver och rättstavning.

Matematiken har ägnats åt diagram, både prickdiagram och stapeldiagram. Vi har nött dubbelt och hälften och arbetat med talet 12. Nu blir det viktigt att kunna tiokompisarna så det övar vi kontinuerligt. Nu börjar vi även att prata om ental och tiotal.

NO-temat med balansera och väga är nu avslutat och som sista uppgift vägde vi matvaror. Begrepp som ska sitta ät bl.a. jämnvikt, balans och tyngdpunkt.

Vi har även skrivit fakta om vintern

I SO har vi börjat ett tema om trafik. Hittills har vi pratat om övergångsställen och reflexer. Det är även därför ni fått en extra läxa. Ni får gärna maila mig den om det är klurigt med utskrifter mm.

Annars är det Läsläxa som vanligt. Kapitel 11, Valles verkstad.

Lucia kommer vi att fira själva på skolan. Treorna lussar för oss och har förberett ett luciatåg som vi ser på lektionstid.

Ni föräldrar kommer att vara välkomna på avslutningen, fredagen den 21, för lite mingel och juligheter.

Inför just juligheterna vore det bra om barnen till fredag nästa vecka har med sig en tomteluva eller lite juliga kläder. Självklart hjälps vi åt med saker från skolans håll också.

Ha en trevlig helg!

6 tankar om “Veckobrev v. 49

1. Sofia Lestrup says:

De senaste åren har detta varit tradition har jag förstått. Åk 1 och 2 tittar på 3orna.