Veckobrev v. 47

Vi har haft fullt upp! Temaarbetet om Barnkonventionen handlade om rättigheter och skillnaden mellan behov och önskningar. Vi arbetade i grupp med att rangordna några rättigheter utifrån hur viktiga vi tyckte de var. En iakttagelse var att ALLA grupper sorterade bort den om religionsfrihet. De gula affischerna i hallen visar hur vi tyckte.

Matematiken har ägnats åt dubbelt och hälften samt hur man räknar ut tal där en term saknas. Lite algebra helt enkelt.

Veckans bokstav var D d,så förutom att skriva, ramsa och prata har vi lärt oss lite om brevduvan

Läxa denna vecka är kapitel 9, Ristin ir slit.

I vår kunskapskalender räknar vi ner skoldagar genom att svara på en fråga om något vi lärt oss under terminen samt lyssna på ett kapitel ur Årstaskolan Qr-kalender. Det är personal från hela skolan som läser ett kapitel var ur ”Jul igen på monsterhotellet”. Tanken är att barnen ska få se och lära känna fler ur personalen

måndag. Idrott

tisdag: Läxa kap 9, ristin ir slit. Ta med boken