Veckobrev v. 41

Mycket utöver det vanliga har vi hunnit med denna vecka. Teater, utvecklingssamtal, biblioteksbesök, fadderpyssel mm. Men det har varit fantastiskt

Det var riktigt trevligt att träffa er under ungvecklingssamtalen. Om det uppkommit frågor eller funderingar är det bara att  i hör av er!

Nästa vecka, tisdag den 16/10 ska vi på utflykt till tekniska museet. Då behövs en matlåda. Antingen väljer man att ta med matsäck själv eller så tar man med en tom matlåda. Den tomma matlådan kommer vi att ta med till köket för att hämta pannkakor en dryck och frukt. Jag vet att många vill ta med egen lunch vilket man får, men Inte behöver. Alla behöver dock ta med bestick.

På sörgårdens övervåning har vi haft fall av springmask. Håll koll och behandla vid behov. Läs gärna mer på 1177.

Matsvinnsvecka
Vecka 42 är vår matsvinnsvecka, när vi gör en kampanj för att minska det vi kastar. Vi kommer att väga den kastade maten och jämföra med en normalvecka. Vi hoppas kunna halvera svinnet bara genom att vi pratar om det i klassrummet och informations skyltar i matsalen.
Det är tydligt att maten kostar pengar och det man kastar är pengar som kastar.
Svinnet är i snitt 20 procent av maten på en tallrik med tanke på att en portion brukar kosta ungefär 10 kronor handlar det all så om 2 kronor. Här finns alltså mycket pengar att spara.
Svinnet har en stor påverkan både för miljö och plånboken.

Vecka 42

måndag: idrott

tisdag: utflykt – ta med matsäck eller matlåda. Lämna in matteläxan

torsdag: idrott

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *