Veckobrev v. 15

Hej! Nu är det dags för lov men vi jobbade in i kaklet. De har en fantastisk arbetsro och flitens lampa lyste även under fredagens sista lektion! Heja alla som verkligen är värda lite paus nu.

Svenska: vi har skrivit många olika texter och vi övar på att läsa mellan raderna.

Matte: Nu är kapitlet om subtraktion med tiotalsövergång klart. Det firades med tärnings- och penga- matte i par. Vi har även gjort en liten utvärdering kring det egna lärandet i ämnet. Kan jag bra, kan jag ganska bra eller behöver jag öva mer? Fråga gärna era barn hur de kryssat.

So: Vi har fortsatt arbeta kring påsken men samtidigt kopplat det till de abrahamitiska religionerna och pratat om att religoner har olika högtider. Det där med att Jesus var jude skapade rejäla diskussioner.

No: Vi håller noga koll på våra tomatplantor och många har börjat gro. KUL! Vi har skrivit om en växts livscykel och hoppas kunna följa alla steg. Även vår nya kompis Esters livscykel har vi funderat över. Efter de fina breven skickade hon nämligen en hälsning från fasen höna. Efter lite debacle fick vi även ta del av Esters ägg som ett avslut på veckan och en hälsning inför påsk.

Nästa vecka v.16 är det Påsklov. Men, som några skrev i brevet hem, har de den vanliga läxan till 23/4. Kapitel 22, speglingar, med några frågor att svara på skriftligt. Lägg gärna in brevet hem boken i läxmappen så den är redo inför nästa fredagsbrev :-). Det är häftigt att se hur mycket texterna har utvecklas efter att ni har blivit mottagare och kommenterar. TACK

Vecka 17, torsdag, åker vi tillsammans med 1d och 1e till Skansen. Då vill jag att barnen tar med sig en tom matlåda, bestick samt en vattenflaska. Vi tar med mat från skolan. Jag vill också att barnen ska ha på sig kläder efter väder denna dag. Vi kommer tillbaka till skolan innan mellis.

Hoppas helgen och påsken blir härlig för er!