Veckobrev v. 21

Hej där hemma,

Ännu en vecka full med aktivitet har vi haft! Framförallt Årstafestivalen var full av just aktiviteter och trevligt häng. Tack för erat deltagande!

I veckan har vi i svenska skrivit två olika typer av dikter, läst egna och kompisars texter, lånat böcker m.m.

Matematiken har innehållit datalogiskt tänkande där vi programmerade rörelsekoder, letade mönster och upptäckte loopar. Jämna och udda tal har vi också gått igenom.

I SO har vi pratat om EU-valet och eleverna vill skicka en uppmaning att rösta!

Veckans läxa är ett mattepapper och att läsa. Det är valfri bok som gäller och ni har fått en läslogg att fylla i. Många valde att låna läxbok i biblioteket idag som kan vara kvar hemma de veckor vi har kvar. Det vore dock bra om den kom tillbaka innan sommarlovet.

På tal om kommande lov behöver vi börja packa och rensa. Det är mycket som ska hem så ta gärna med en påse eller två som vi kan samla saker i.

Måndag: idrott

Tisdag: lämna in läxan

Torsdag: Kristi himmelsfärd. Röd dag. Skola+fritids stängt.

Fredag: Klämfredag. Skolan stängd. Fritids öppet för anmälda barn.

I framtiden: Skolavslutning 11/6. Vi träffas ute på skolgården för rektor Kalles tal  ca 8.30. Vi träffas sen i klassrummet kl. 9.00 för att önska varandra glad sommar. Fritids öppet som vanligt på morgonen och under dagen.

Tack alla som haft möjlighet att skänka pengar! Detta blev den totala summan från lågstadiets i samling!

Information inför hösten

Inför höstterminsstarten sker det alltid en del förändringar i hur personalen fördelas mellan klasser och enheter och för vår klass, blivande 2a innebär det följande:
Sofia följer med klassen till den nya åk2-enheten på Tegelbo. Sandra har fått ett heltidsvikariat i förskoleklasserna och Berit, som fortsätter att vara deltids-ledig för studier, kommer även hon att arbeta i en förskoleklass och dela det med en annan pedagog.
Till 2a kommer istället fritidspedagog Karin Ljungblom, se bilden, som arbetat länge på skolan och redan är känd för många av eleverna och hon är i tjänst 5 dagar i veckan. Karin kommer att besöka klassen någon dag under nästa vecka, för att presentera sig lite närmare och även försöka finnas tillgänglig någon eftermiddag för att förhoppningsvis hinna hälsa på en del föräldrar.

Vi protesterar

Idag har eleverna tagit eget initiativ till protest. De har gjort en namninsamlingslista, skapat skyltar och varit hos rektor Susanne för att framföra sin åsikt.

1a – vill ha Sandra kvar

Imorgon kan Rektor Kalle förvänta sig besök. Det övas för fullt