Veckobrev v. 3

Hej,

Veckans svenskalektioner har ägnats åt bokstaven H och sammansatta ord. I matematiken har vi fortsatt att ramsräkna framförallt 10-hopp. Vi har även lagt mycket fokus på att automatisera talkamraterna genom att arbeta i par med klossar. Dubblor och nästan dubblor har nötts in. Nu är vi klara med en mattebok som finns att ta hem. På måndag blir det en ny 😀

SO- Vi har startat ett tema om nordisk mytologi. Vi vet nu varför måndag heter just måndag.

I bild har vi arbetat med linjalteknik och färgfält.

Läsläxan till tisdag är kapitel 12, Kladden och Sladden

Vecka 4.

måndag: idrott

tisdag: läxkoll kapitel 12, kladden och sladden

tordag: idrott. Öppet hus för de som vill. Mer info finns på hemsidan.

trevlig helg!

Information om studiedag och vårens stormöten

Hejsan alla familjer på Årstaskolan!

Hoppas ni har haft en skön julledighet!
Jag vill påminna er om att det är studiedag tisdagen den 29 januari för all personal, vilket innebär att det då är jourfritids bemannat med vikarier.

Jag vill också redan nu flagga för våra stormöten som gäller för all personal på skolan. Dessa kommer att inträffa tre gånger under vårterminen. Följande datum gäller; onsdag 6 februari, tisdag 26 mars och tisdag 7 maj, då fritids är bemannat av vikarier från klockan 15.15.

Ni kan redan nu gå in och anmäla om ni behöver omsorg dessa dagar för ert/era barn via länken ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS som finns i det övre röda fältet på denna sida.

Tack för gott samarbete!
Nina Park, biträdande rektor

Vi är igång!

Nyårsraketer med förväntningar inför den nya terminen sitter uppe i fönstret. Själva pysslet var nog det svåraste.

En ny bok med läsförståelse texter är påbörjad och vi har påmint oss själva om bokstavsarbete och rutiner vid arbete i allmänhet.

I matematiken har vi räknat och ramsräknat 0-100. Vi har praktiskt övat på talkamrater och övat på att säga räknehändelser.

Måndag: idrott

onsdag: läxa delas ut

torsdag: idrott

Vårdnadshavarnas kontaktlista

Hej allihop och välkomna tillbaka till en ny termin på Sörgården vill även jag säga!

För evigheter sedan, närmare bestämt på klassens vårdnadshavarmöte i början av höstterminen, påbörjade vi en lista där de vårdnadshavare som ville vara med på den skrev in de kontaktuppgifter som de ville ha med. Listan skulle sedan skickas till alla dem som skrivit upp sig på den.

I samband med vårdnadshavarmötet skrev 14 vårdnadshavare in sina kontaktuppgifter. Sedan glömdes listan tyvärr bort, tills en vårdnadshavare strax före jul påminde mig om den. Så  nu tar vi tag i den igen! Om det är några fler som vill passa på att skriva in sina kontaktuppgifter så  ber jag er komma till mig senast på torsdag nästa vecka, så ska jag försöka få den klar att skickas ut i vecka 4.

Jag vill samtidigt också passa på att informera om att jag har gått ner något i tjänst under vårterminen. Jag läser på distans, parallellt med jobbet, på fritidslärar-utbildningen på Södertörns högskola och har under hösten varit borta på måndagar. Under våren kommer jag att vara borta för studier även på tisdagar. Sandra Pihlström, som redan jobbar hos oss på eftermiddagarna, kommer under våren att gå upp i tjänst och jobba heldagar mån-ons + fre. Det är vi jätteglada för!

Hälsningar Berit