Veckobrev v. 46

Denna vecka har vi utöver det vanliga haft klassråd, varit på biblioteket och börjat nosa lite på förberedelser inför julavslutningen. NO temat väga balansera har bjudit på rangordning från lättast till tyngst. Först gjorde vi en förutsägelse och sedan använde vi balansvågen för att kontrollera.

Matematiken har handlat om repetition, men talet 9 och 10 samt addition och subtraktion med tre termer har stått på schemat. Här måste jag även nämna att arbetsron är närmast magisk just nu! Flera mattelektioner på rad har verkligen imponerat på både mig och de kolleger som har varit inne i klassrummet.

I svenska har veckans bokstav varit V. Både pyssel och djurkunskap har handlat om valen. Morgonarbetet är också en stund på dagen när vi har fanatastisk arbetsro. Vi har passat på att läsa lite extra eftersom det denna vecka varit internationella barnbokssveckan.

Det är mycket som händer nästa vecka…

Måndag: idrott

Tisdag: läxkoll, ta med boken. Temaarbete barnkonventionen, vi kommer dela upp oss i små grupper med våra korridorskompisar 2a under några lektioner.

Onsdag: Vi har fått möjlighet att besöka Folkoperan. Vi beräknas vara tillbaka på skolan till 15.00

Torsdag: INGEN idrott. Ni som vill tar sovmorgon till 9. Vi andra ses i klassrummet för fritids. Temaarbetet om barnkonventionen fortsätter. Dessutom är det utbildningsdag för personalen så lektionerna slutar 12.30. Jourfritids från 15.15.

Trevlig helg!

Stormöte – Anmälan till jourfritids

Nästa torsdag, den 22 november, är det återigen dags för all personal på skolan att ha skolutvecklingsmöte, ett så kallat Stormöte.
För fritids del innebär det att mellan klockan 15.15 – 18.00 består bemanningen av vikarier. Vi är förstås mycket tacksamma om ni som har möjlighet hämtar ert/era barn tidigare denna dag.
Detta Stormöte är terminens sista och efter jullovet kommer ni att få alla datum för vårterminens stormöten som kommer att äga rum vid tre tillfällen.
Ni anmäler ert/era barn via webblänken under ”ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS” i menyraden som finns på alla bloggar.

Observera att anmälan stängs en vecka innan, det vill säga nu på torsdag den 15 november.

Tack för Ert samarbete!
Vänlig Nina Park, biträdande rektor

veckobrev v. 45

Det barnen själva kom ihåg från veckan under fredagens sammanfattning var bland annat att vi bytt platser, äntligen lärt oss en ny rimvers, mattelek där vi kontrollerade subtraktion med addition, indiansmyg på idrotten, sugrörsutmaning, musikskattjakt i en saga, bokstavspyssel och väga med balansvågen.

V.46

måndag. Idrott

tisdag: läxa kap 7 Efter rasten. Ta med boken

torsdag: idrott

Detta var mattekluringen med sugrör. Flytta 1 rör så att ekvationen stämmer. Kommentera gärna hur du löser uppgiften.

Trevlig helg

Veckobrev v. 43

Nu kan ni förhöra era barn om den kommutativa lagen, vem Alexander Calder var, hur man använder en balansvåg, vilket litet stickigt djur som går i ide, vilken bok de lånat på bibblan och vem som använder den magiska kulan i denna veckas läxa. FN-dagen har vi naturligtvis uppmärksammat också. Det händer saker hela tiden!

Nu är det dags för höstlov som betyder läslov! Som vanligt har ni ett kapitel i Den magiska kulan (till 6/11) i läxa, men många har även valt att ta med ytterligare böcker hem. Läs gärna lite varje dag.

Trevlig helg!

Världens underverk har det frågats om i veckan

Jämnföra olika föremål med en balansvåg

Arbete med läxtexten. Viktigt, viktigt att boken är med till skolan!