Veckobrev v. 11

Hej hej,

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven B b. Vi har skrivit rimvers, gjort bajsemojis och skrivit sagor i par. Vi har även börjat arbeta med korsord.

I matematiken är det strategier vid huvudräkning och tiotalsövergångar vi arbetet med. I hallen kan ni se räknehändelser vi gjort i par.

Vi fortsätter att presentera våra faktatexter i NO och vi har varit ute och letat vårtecken.

Pi- dagen till ära (månad 3, dag 14) har vi pratat lite om orden cirkel, diameter, radie och omkrets. Framförallt relationen mellan cirkelns omkrets och Pi.

Nästa vecka, v.12:

Måndag: idrott

Tisdag: läsläxa kapitel 18, träna på dubblor

torsdag: idrott

Viktiga dagar framöver: 26/3 skutt. Skolan slutar 12.30. Jourfritids från 15

Veckans läxa

Hej hej,

Det är dags för kapitel 18 i magiska kulan.

Vi har övat mycket strategier i matematik så denna vecka följer även dubblorna med hem som läxa. Här kommer några förklaringsfilmer.

21 views
16 views
15 views

Tanken är att nöta utantillsinlärning

Veckobrev v. 10

Hej!

Jag hoppas alla hade ett bra sportlov! Skolarbetet har kommit igång igen och det verkade som att barnen kom tillbaka utvilade och redo att arbeta.

Veckans bokstav var Gg. Att g kan låta som j var något som förbryllade. Vi har haft som mål att skriva läsligt för hand och att öva på att läsa igenom våra egna texter.

På matematiklektionerna har vi arbetat med addition med 10-talsövergång. Vi har arbetat med olika strategier för att lösa additionsuppgifter såsom dubblor och gå via tian. Fråga gärna era barn! Vi hade dessutom en hel mattedag i onsdags 😀.

I läxa är det kapitel 17 som gäller.

På NO lektionerna har vi börjat redovisa faktatexterna vi skrev med Elin. Det är många nya saker vi får lära oss då.

Det är föräldraråd på torsdag så har ni något att ta upp informera våra representanter.

Ha en härlig helg!