Veckobrev vecka 24

Hej föräldrar och elever

Måndag 11/6 är det dags för skolavslutning. Vi ses  kl.9.00 på skolgården för en kortare gemensam avslutning och går sedan upp till klassrummen där vi äter glass, leker och delar ut betyg. Sen går vi ut på ett välförtjänt sommarlov!

Vi önskar er alla en härlig och solig sommar!

Vi ses måndag 20/8

Somriga hälsningar

Veckobrev vecka 23

.

Måndag 4/6 ska alla elever lämna in sin iPad och iPadladdare till sina mentorer.

Måndag 4/6 har vi lektioner enligt schema

Tisdag 5/6 börjar vi 8.30 i våra klassrum med städning av både skåp och klassrum. Sedan är det dags för den traditionsenliga brännbollsmatchen mellan niorna och lärarna. Efter lunch är det dags för skoljoggen. Starten går vid Hammarby rodd och efter avslutat lopp är dagen slut.

Onsdag 6/6 är vi lediga då det är nationaldag.

Torsdag 7/6 ska vi till Skansen och jobba med en historisk uppgift i stadskvarteren, det blir också tid till att gulla med djuren. Vi tar med matsäck i form av polarklämma, juice och frukt från skolan. Vi ses på skolgården 9.15 och är tillbaka på skolan 13.30.

På torsdag tar vi också igen en av de förlorade skoldagarna i augusti genom att ses på Årstavikens skolgård kl.16-18 och där officiellt inviga parkour anläggningen, äta tillsammans, ha tipspromenad mm.

Fredag 8/6 är en baddag! Vi ses kl. 10 med matsäck hemifrån och badkläder för att sedan åka till Björkhagen och därifrån ta en stärkande promenad till Söderbysjön i Nacka reservatet. Dagen avslutas ca. 14.00

Måndag 11/6 är det så dags för skolavslutning. Vi ses då kl.9.00 på skolgården för en kortare gemensam avslutning och går sedan upp till klassrummen där vi äter glass, leker och delar ut betyg. Sen går vi ut på ett välförtjänt sommarlov!

Veckobrev vecka 22

Hej föräldrar och elever.

Denna vecka ska vi på studiebesök till Stockholms stadsarkiv och rota lite i stadens historia. Torsdag 31/5 åker 8b kl.9.15 och är tillbaka till lunch, 8a åker 12.15 och är tillbaka till bildlektionen. Fredag 1/6 åker 8c kl.9.45 och är tillbaka till 12 då de äter en lite senare lunch, slöjden börjar sedan kl. 12.40. Det är kallt nere i arkivet så kom ihåg att ta med en kofta eller liknande.

Måndag 4/6 har vi lektioner enligt schema

Tisdag 5/6 börjar vi 8.30 i våra klassrum med utvärdering och städning, efter lunch är det dags för skoljoggen. Då samlas vi nere vid Hammarby rodd 12.20 och startar strax därpå vårt lopp runt Årstaviken

Onsdag 6/6 är vi lediga då det är nationaldag.

Måndag 11/6 är det så dags för skolavslutning. Vi ses då kl.9.00 och går nån timme senare ut på ett välförtjänt sommarlov!

Nedan följer information om vad som gäller för skolungdomar som reser med SL i sommar:

Är du barn eller ungdom som går i skolan i Stockholms län och till sommaren går ut:

• årskurs 6–9 i grundskolan, grundsärskolan eller sameskolan,

• årskurs 6–10 i specialskolan samt

• årskurs 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan?

Då får du innan den 13 juni hem en biljett för kostnadsfritt resande med SL under sommarlovet. Ungdomsbiljetten är redan laddad på ett SL Accesskort när du får den. Den gäller dygnet runt alla veckans dagar under perioden 16 juni – 9 augusti 2018.

Du som har rätt till en Ungdomsbiljett 2018 men inte fått ditt SL Accesskort senast den 12 juni kan kontakta SL Kundtjänst på 08 600 10 00 eller via sl.se. Ungdomar med skyddad identitet får biljetten via sin hemkommun.

Förlorat kort ersätts bara om du registrerat det

Registrera ditt kortnummer på sl.se för att få förlustgaranti. Det innebär att du kan få ett nytt kort med samma innehåll om du förlorar det. Gör det redan när du får kortet för att vara säker om olyckan skulle vara framme.

Så gör du

Kortnumret hittar du på baksidan av kortet och du registrerar det via Mitt SL, de personliga sidorna på sl.se.

• Du måste vara minst 16 år för att skapa ett Mitt SL-konto. Är du yngre, be en förälder eller annan vuxen om hjälp.

• Om du redan har ett Mitt SL-konto behöver du bara registrera det nya kortnumret.

Mer information kommer inom kort på sl.se. Du kan alltid kontakta SL Kundtjänst på 08 600 10 00 eller via sl.se om du har frågor.

Kommande prov/inlämningsuppgifter

Vecka 22: matematikprov 31/5

Veckobrev vecka 21

Hej föräldrar och elever

Förra veckans besök på demokrativerkstaden i Sveriges riksdag blev mycket lyckad. Eleverna gick in med hull och hår i sin roll som politiker och fick mycket beröm av riksdagspedagogerna.

På torsdag 24/5 är det så dags för Årstaskolans traditionsenliga festival och precis som vanligt håller vi till på Årstaskolan Årstatorgs skolgård. Festivalen pågår mellan kl.16-19, kompensation för detta har vi redan fått då vi var lediga på Valborg. Ni är alla varmt välkomna att se på härliga uppträdanden, få en ansiktsmålning mm.

Precis som vanligt kommer det att finnas korv och festis till försäljning på festivalen. Eftersom det är riktigt krångligt för skolan att hantera kontanter kommer vi i år låta er föräldrarna betala för korv och festis genom att swisha pengar till Clowner utan gränser. När man vill köpa en korv eller annat visar man helt enkelt upp att man swischat till nummer 9000209, märkning Årstafestivalen.

Alla elever kommer att få kuponger som de kan växla in mot korv och festis av sin mentor precis i början av festivalen.

Nästa vecka ska vi på studiebesök till Stockholms stadsarkiv och rota lite i stadens historia. Torsdag 31/5 åker 8b kl.9.15 och är tillbaka till lunch, 8a åker 12.15 och är tillbaka till bildlektionen. Fredag 1/6 åker 8c kl.9.45 och är tillbaka till 12 då de äter en lite senare lunch, slöjden börjar sedan kl. 12.40

Måndag 4/6 har vi lektioner enligt schema

Tisdag 5/6 börjar vi 8.30 i våra klassrum med utvärdering och städning, efter lunch har vi skoljoggen.

Kommande prov/inlämningsuppgifter

Vecka 21: so-inlämning torsdag 24/5, moderna språk