Antagningsbeskedet till gymnasiet

Hej!

Snart bär det iväg på nya äventyr – och här kommer en sista information från mig, studie- och yrkesvägledaren, inför antagningen till gymnasiet.

På fredag eftermiddag, den 14/6, kan ni se och kontrollera era slutbetyg på gyantagningen.se – logga in med personnummer och lösenord.

Från den 1 juli kan ni logga in på gyantagningen.se och se antagningsbeskedet. Logga in med personnummer och lösenord.

Jag bifogar information från Gymnasieantagningen för fler detaljer: Information till eleverna sommaren 2019

Jag finns tillgänglig 1-4 juli om några frågor eller tveksamheter dyker upp! Välkomna att kontakta mig: malin.plantin.wantell@edu.stockholm.se eller 076-129 14 25.

Ha en riktigt fin sommar och lycka till i framtiden!
/Malin

Vad händer bland våra unga online?

Vi på Årstaskolan vill gärna dela med oss av den här trygghetsvandringen på nätet som vi fått från Kommunpolisen Globen via Åsa Winfridsson som är Preventionssamordnare i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning.
Kommunpolisen i Globen har alltså gjort en trygghetsvandring på nätet tillsammans med tjejer i ålder 13-16 år för att få en bild av vad de möter på nätet och i sociala medier. Resultatet finns i bifogad fil. Det är värdefullt för oss vuxna att få en inblick i ungas vardag.

>> Ladda ned PDF:en här

Kalle Enström
Rektor Årstaskolan

Brev från rektorn!

Nu närmar sig avslutningen med stora steg och sommaren med den, då det bara är ett par skoldagar kvar på läsåret.
Som vanligt får ni den mesta informationen via klassens / årskursens blogg men jag har satt ihop en del information som är bra för alla att ta del av.

Jag vill också passa på att tacka alla elever, vårdnadshavare och medarbetare för ett fint läsår!

Det här årets avslutning

Tisdag den 11 juni är det dags för skolavslutning:

• Årskurs F-6 | klockan 08.30 på Årstaskolan Årsta torg (skolan alltså)
  • Årskurs 7-9 | klockan 09.30 på Årstaskolan Årstaviken

Övriga tider för dagen kommer genom klassens / årskursens blogg.

Inför skolavslutningen för årskurs F-6 har jag skickat ut en kort film till alla elever med en dansuppmaning / utmaning för den som vill, precis som förra året. Du som inte är elev men kommer att delta i avslutningen för årskurs F-6 får också gärna hänga på 😊
Här kan du se hur vi ska göra:

Nya klasser i årskurs 4 och 7

Vi har nu gjort eller håller på att göra klart de nya klasserna i årskurs 4 och årskurs 7.
Klasserna för blivande årskurs 4 har vi postat, ni får dem alltså hem i brevlådan.
Klasserna för blivande årskurs 7 behöver lite mer tid då det är fler elever som kommer till oss från andra skolor. Vi vill veta så mycket som möjligt för att kunna sätta ihop bästa möjliga klasser.
Information om de nya klasserna i årskurs 7 kommer på måndag eller möjligen på tisdag i samband med avslutningen.

Vi vill att eleverna och även vårdnadshavare ska få se klasserna före sommaren. Vi vill dock att ni ska vara med på att det kan bli förändringar om elever flyttar eller kommer till under sommaren.

Ny paviljong till Årstaviken

Den nya paviljongen vid skolans 7-9-del vid Årstaviken står på plats och håller nu på att göras klar invändigt. Den nya byggnaden gör att vi med start höstterminen kan vara 4 parallellklasser i årskurs 7-9 framöver. i höst har vi fyra 7:or, tre 8:or och tre 9:or. Vi är glada över att få fler platser, då vi under året har behövt tacka nej till många elever i årskurs 7 och 8 eftersom vi inte haft plats.

Nästa läsårsstart

Läsåret 2019/2020 börjar måndag den 19:e augusti klockan 9.00 för årskurs F-6 på Årsta torg och årskurs 7-9 på Årstaviken.
Ytterligare information om skolstarten kommer genom klassens / årskursens blogg.

Kunskapsresultat

Vi kan börja summera årets kunskapsresultat, ett par exempel:

• 17 elever i åk 9 når minst 300 poäng, av dem har 3 elever 340 poäng, vilket betyder att de har A i samtliga 17 ämnen. En storartad prestation!
  • Vi gör varje år ett prov i Matematik i några årskurser, provet konstrueras av PRIM-gruppen vid Stockholms universitet, UiM (gick tidigare under namnet Stockholmsprovet).
    Exempel från årets resultat nedan, här visas en procentsats för hur många elever som klarat kravgränsen inom ett område, vårt först och snittet i Stockholms skolor inom parentes:
    Åk 2: Taluppfattning 99% (95%), Geometri 95% (93%), Problemlösning 88% (82%)
    Åk 5: Taluppfattning 91% (81%), Geometri 81% (61%), Problemlösning 93% (88%)

Årstafestivalen och Globträdet

Årets Årstafestival gick ju av stapeln för circa två veckor sedan. Till slut var vädret med oss och vi fick en fin kväll tillsammans med roliga aktiviteter och toppframträdanden på scenen! Under kvällen samlade vi in pengar till Globträdet och deras verksamhet med att hjälpa barn och unga i Nairobi. Vi fick precis reda på hur mycket pengar vi samlat in: drygt 10.000 kronor, härligt! Globträdet hälsar och tackar alla för ert engagemang.

Information från stadsdelen

I sommar finns en rad gratis sommarlovsaktiviteter som anordnas för barn i åldern 6-15 år i de olika stadsdelarna inom Enskede-Årsta-Vantör. Här är sidan där alla aktiviteter finns upplagda, informationen på webben uppdateras löpande: https://www.stockholm.se/eavsommar2019

Veckobrev vecka 24

Hej föräldrar och elever

Här kommer inte bara läsårets utan även grundskolans sista veckobrev:

Måndag 10/6 ger vi oss i väg på utflykt. Alla tre klasserna ger sig ut på äventyr på varsitt håll och har med matsäck från skolan. 9b gers sig i väg redan 9.30 (vi har ett pendeltåg att passa) 9a och 9c möts på skolgården kl.10

Tisdag 11/6 är det så dags för skolavslutning. Vi ses tillsammans med övriga högstadiet kl .9.30 på skolgården, årskurs nio går sedan in i matsalen för högtidlig avslutning med betygsutdelning och tårta. Ni är alla varmt välkomna att delta.

Vi mentorer i årskurs nio tackar för oss och önskar alla elever all lycka i framtiden!

Somriga hälsningar

Mentorerna i nian