Till vårdnadshavare på Årstaskolan

Några av er har hört av sig till oss på skolan om en man som rör sig runt i Årsta.
Han beskrivs vara i 50-55-årsåldern med grått hår och hästsvans. Hans beteende har upplevts som udda och ibland obehagligt, han söker kontakt med både vuxna och barn.
Han har inte varit på skolans område men runt omkring.

Vi har rådfrågat vår kommunpolis vid polisen Globen, hon hälsar att hon vill att ni hör av er till polisen genom att ringa 112 om ni råkar ut för något som ni uppfattar som ofredande.
En patrull kan då förhoppningsvis vara på plats ganska snabbt för att förhindra vidare ofredande i det specifika fallet men även förhindra kommande incidenter.

Vi vill med detta meddelande inte bidra till hets eller ytterligare känsla av otrygghet.
Däremot vill vi att ni ska vara medvetna om vad som pågått, vara uppmärksamma och meddela i första hand polisen men även oss om fler incidenter inträffar.

Med hopp om fortsatt gott samarbete för allas trygghet.
/Rektor Kalle Enström

Veckobrev vecka 13

Hej föräldrar och elever

På tisdag 26/4 slutar eleverna efter lunch då vi lärare har fortbildning på eftermiddagen.

Det håller på att byggas en tredje paviljong på skolgården och nu på måndag och tisdag 25-26 mars kommer själva huset monteras. Det kommer då att vara stökigt på skolgården med lyftkranar, lastbilar mm. självklart kommer det vara avgränsat och skyltat så vi alla kan känna oss säkra.

Vi har tidigare skrivit om niornas avslutningsfest och ni har också fått ett mail av mentorerna om detta. Niornas avslutningsfest går av stapeln tisdag 4/6. En förutsättning för att festen ska kunna bli av är att ni föräldrar hjälper till och jobbar. Vi behöver totalt 18 föräldrar, helst 6 från varje klass. hör av er till mentorerna i er klass om ni vill vara med.

15 maj Sista dag för omval, hemsidan stängs kl 24.00
1 juli Resultatet av slutlig antagning visas på www.gyantagningen.se och på elevens sida

Vecka 14: nationella prov i no onsdag 3/4

Vecka 15 nationella prov i engelska tisdag 9/4 och torsdag 11/4, no-prov

Vecka 17: so inlämning fredag 26/4

Veckobrev vecka 12

Hej alla elever och föräldrar

Efter en schemabrytande vecka med intressanta föreläsningar, nationella prov i svenska och elevens val har vi en helt vanlig vecka framför oss.

Nu är det bokat: Niornas avslutningsfest går av stapeln tisdag 4/6. En förutsättning för att festen ska kunna bli av är att ni föräldrar hjälper till och jobbar. Vi behöver totalt 18 föräldrar, helst 6 från varje klass. hör av er till mentorerna i er klass om ni vill vara med.

Vecka 12: musik inlämning

Vecka 14: nationella prov i no onsdag 3/4

Vecka 15 nationella prov i engelska tisdag 9/4 och torsdag 11/4, no-prov

Veckobrev vecka 11

Hej föräldrar och elever

Denna vecka har vi en schemabrytande vecka med föreläsningar på förmiddagarna (utom tisdag och torsdag förmiddag då vi har nationella prov i svenska) och elevensval på eftermiddagarna.

Måndag 11/3 börjar vi 10.00 i matsalen där skolpsykolog Lovisa föreläser om stress och psykisk ohälsa, sedan har vi workshop i klassrummen fram till lunch.

Tisdag 12/3 har vi nationella prov i svenska och börjar då kl. 9

Onsdag 13/3 börjar vi kl. 10 i matsalen där en jurist, Viktor Banke föreläser om samtyckeslagen.

Torsdag 14/3 är det dags för nationella prov igen och vi börjar kl 9.

Fredag 15/3 börjar vi kl. 10 i matsalen där vi träffar Gloria Ray Karlmark som berättar om sina upplevelser av rasism i USA på 1950 och 60-talen.

Lunch är 12.15-13 varje dag och på eftermiddagarna har vi elevensval kl.13-15.

På torsdag, 14/3 är det dags för vårterminens första skolråd, hör av er till era representanter om ni har något ni vill att de tar upp.

Vecka 11: nationella prov i svenska tisdag 12/3 och torsdag 14/3

Vecka 12: musik inlämning