Veckobrev vecka 3

Hej föräldrar och elever

Vi hoppas att ni alla har haft en härlig och vilsam jul, nu drar vi igång sista terminen i grundskolan!

Denna vecka öppnas gymnasieansökan. Malin kommer att gå igenom ansökningssystemet med alla klasser under veckan.

Alla är också välkomna att boka tider med Malin för vägledningssamtal.

De som vill kan också få hjälp att göra sin ansökan 13 och 14 februari

Här kommer viktiga datum att hålla koll på vad gäller gymnasieansökan:’

16 januari Hemsidan öppnas för ansökan
18 februari Hemsidan stängs för ansökan kl 24.00
11 april Hemsidan öppnas för visning på eftermiddagen av antagningsresultat
17 april Hemsidan öppnas för omval
15 maj Sista dag för omval, hemsidan stängs kl 24.00
1 juli Resultatet av slutlig antagning visas på www.gyantagningen.se och på elevens sida

Inloggningsuppgifter skickas per post dagen innan hemsidan öppnar för ansökan.

Mentorerna i nian

Kommande prov/inlämningsuppgifter

vecka 3: 9a kemiprov fredag 18/1

vecka 4: matematikprov fredag 25/1

vecka 5: 9b och 9c kemiprov onsdag 30/1

Julinformation från Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning

Till vårdnadshavare med barn i årskurs 7-9

Snart är det jullov!

Nu är det snart dags för jullov. Kanske ger det en möjlighet till mer tid tillsammans med din tonåring, vilket är värdefullt för en positiv relation. Vad ni gör är inte det viktiga – var öppen för vad din tonåring tycker är roligt. Mer information om vilka aktiviteter staden erbjuder finns på stockholm.se

Jul- och nyårshelgerna förknippas ofta med god mat och dryck. Det är också helger då många vuxna dricker med alkohol än vanligt, vilket kan skapa oro hos barn och unga. Nästan en av tio 15-åringar i staden tycker att någon i familjen dricker för mycket, enligt Stockholmsenkäten 2018. Som föräldrer har du en möjlighet att genom ditt beteende påverka din tonåring på ett positivt sätt.

>> Läs mer genom att ladda ned pdf:en här <<

Åsa Winfridsson
Preventionssamordnare
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning

Hej föräldrar och elever

Det börjar lacka mot jul och på torsdag är det Lucia!

Årstaskolans luciafirande är precis som vanligt på Folkets hus på Årsta torg. Vi ( som inte är med på Luciatåget) har lektion fram till kl.14 då vi tar en promenad ner till torget där Luciatåget startar kl.14.30. Efter föreställningen avslutar vi dagen.

Fredag 14/12 är en helt vanlig skoldag med avbrott för julbord. Vi har lektioner fram till kl.11 då vi samlas i våra mentorsklassrum tillsammans med mentorerna och sedan går vi till julbordet kl.12. Lektionerna börjar sedan 13.00.

Fredag 21/12 är det då dags för julavslutning. Vi ses i våra mentorsklassrum kl nio där vi fikar, leker lite jullekar och avslutar med betygsutdelning vid elva tiden. Lunch serveras för de elever som anmält till sina mentorer att de ska äta den dagen.

Mentorerna i nian

Kommande prov/inlämningsuppgifter

vecka 50: nationella prov i moderna språk måndag 10/12

idrott inlämning skaderisk tisdag 11/12

vecka 51: inlämning av CV och personligt brev svenska

Enhetsråd och Skolråd – Torsdag 6 december

På torsdag den 6 december är det återigen dags för Enhetsråd och Skolråd på Årstaskolan.

Årsta torg – Årskurs 0-6:
18.00-19.00 Enhetsråd på enheterna
19.00-20.00 Skolråd på expeditionen

Årstaviken – Årskurs 7-9:
18.00-19.00 Enhetsråd / Skolråd i matsalen

Välkomna!

Här hittar du senaste protokoll https://arstaskolan.stockholm.se/skolradet