Veckobrev vecka 22

Hej föräldrar och elever

På tisdag (28 maj) kommer hela åk 9 ge sig ut på en cirka 1,5 mil lång vandring längs den vackra Sörmlandsleden. Vi kommer att åka buss till Nyfors i Tyresö, där vi sedan följer leden från Alby friluftsgård till Björkhagen varifrån vi tar tunnelbanan tillbaka till Gullmarsplan. På vägen kommer vi stanna och eleverna och vi kommer då laga mat på stormkök och utföra några uppgifter.

Samling 9b 8.30, bussen går 8.45

Samling 9a 8.45, bussen går 9.00

Samling 9c 8.45, bussen går 9.00

Dagen slutar cirka 15.30 (beroende på hur snabbt vi vandrar)

Vi vill också påminna om att alla iPads ska lämnas in onsdag 29/5, glöm inte att även lämna in laddaren.

Torsdag 30/5 är det Kristi himmelsfärd dag och vi är lediga både då och fredag 31/5.

Nästa vecka kommer att se lite annorlunda ut:

Måndag 3/6 har vi en helt vanlig skoldag.

Tisdag 4/6 ses vi i klassrummen kl. 9. Då är det dags att städa, tömma skåp mm. Vi kommer också att ta en sväng bort till Årsta partihallar och spela bowling. Skoldagen slutar 14. På kvällen är det fest!

Onsdag 5/6 får eleverna sovmorgon. Det är en kompensation för den kväll i december vi gick på teater. Vi ses på Årstaliden kl.11.30 då det är dags för den traditionsenliga brännbollsmatchen mellan niorna och lärarna. Efter brännbollen promenerar vi till Årstaviken där grillarna står redo för en hamburgerlunch. Vi tillbringar sedan eftermiddagen med att lyssna på skön musik, gå en frågesport mm. dagen slutar ca. 14.30

Torsdag 6/6 är det nationaldag och vi är lediga.

Fredag 7/6 har vi kompensationsledigt för Årstafestivalen.

Måndag 10/6 ger vi oss i väg på utflykt.

Tisdag 11/6 är det så dags för skolavslutning. Vi ses tillsammans med övriga högstadiet kl .9.30 på skolgården, årskurs nio går sedan in i matsalen för högtidlig avslutning med betygsutdelning och tårta. Ni är alla varmt välkomna att delta.

Årstafestivalen 2019

På torsdag den 23 maj är det dags för Årstafestivalen igen!
Tiden är 16.00-19.00 och uppträdanden på scenen pågår samtidigt med olika aktiviteter på skolgården.
Vi ser som vanligt fram emot att våra elever ska få visa upp det de vill på scenen, med stöd av våra musiklärare.

Hela Årstaskolan F-9 är samlade på Årstaskolan Årsta Torg. Eleverna har obligatorisk närvaro klockan 16.00-19.00 (förskoleklasserna något kortare och meddelas i respektive klassblogg).
Eleverna kompenseras för tiden de är här genom att vara helt lediga fredag den 7 juni, som annars hade varit en skoldag. Den 7 juni är det därför endast jourfritids på skolan.

Veckobrev vecka 21

Hej föräldrar och elever

Torsdag 24/5  är det dags för Årstafestivalen. Vi börjar kl.16 och fortsätter fram till 19 men olika roliga aktiviteter och uppträdande. Närvaro är som vanligt obligatorisk och som kompensation har vi ledigt fredag 7/6.

Samling 9b 8.30, bussen går 8.45

Samling 9a 8.45, bussen går 9.00

Samling 9c 8.45, bussen går 9.00

Dagen slutar cirka 15.30 (beroende på hur snabbt vi vandrar)

Onsdag 29/5 ska alla elever lämna in sina iPads, kom ihåg att även laddaren ska lämnas in.

Vi vill redan nu berätta om skolavslutningen tisdag 11/6. Vi ses tillsammans med övriga högstadiet kl .9.30 på skolgården, årskurs nio går sedan in i matsalen för högtidlig avslutning med betygsutdelning och tårta. Ni är alla varmt välkomna att delta.

Kommande prov/inlämningsuppgifter

Vecka 21: nationella prov i moderna språk, muntlig del

prov i teknik

Veckobrev vecka 20

Vecka 20  vt 2019

Hej föräldrar och elever

Onsdag och torsdag denna har vi nationella prov i matematik. Proven börjar som vanligt kl. 9 så se till att vara på plats i god tid. Klassrummen är också desamma som tidigare prov. Lektioner enligt schema från kl. 10.40 tisdag 15/5 och kl.11 fredag 17/5.

På torsdag 16/5 har vi friidrottsdag på Enskede IP.

Vi samlas vid Enskede IP kl. 9.15 och grenarna drar igång ca. kl 10. Klasserna tävlar i 60 meter, längd, kast med liten boll, 800 meter, kula, höjd och stafett. Dagen avslutas ca.13.30. ta med matsäck, vatten flaska och ombyte om du inte kommer omklädd till IP.

På torsdag är det också dags för läsårets sista enhetsråd. Kontakta dina klassrepresentanter om ni har något ni vill att de ska ta upp.

Nästa torsdag 24/5  är det dags för Årstafestivalen. Vi börjar kl.16 och fortsätter fram till 19 men olika roliga aktiviteter och uppträdande. Närvaro är som vanligt obligatorisk och som kompensation har vi ledigt fredag 7/6.

Från och med 17 april är det öppet för omval till gymnasiet. De elever som vill är välkomna att boka tid med Malin och hon har även drop-in 13,14 och 15 maj.

Viktiga datum att hålla koll på vad gäller gymnasieansökan:

15 maj  Sista dag för omval, hemsidan stängs kl.24.00

1 juli     Resultatet av slutlig antagning visas på www.gyantagningen.se och på elevens sida.

Kommande prov/inlämningsuppgifter

Vecka 20: Nationella prov i matematik onsdag 15/5 och fredag 17/5