Veckobrev vecka 46

Hej föräldrar och elever

På torsdag ska vi till Värmdö gymnasium för att höra en konsert framförd av musikeleverna i tvåan.  Konserten börjar 14.00 och pågår i ca.45 minuter. Efter konserten fortsätter skoldagen som vanligt.

Nästa vecka  kommer att se lite annorlunda ut då vi har en schemabrytande vecka. Under veckan ska eleverna göra muntliga nationella prov i matematik, svenska och engelska. Men vi kommer också att göra ett arbete i so om andra världskriget, åka och simma och gå på gymnasiemässan mm. Måndag 19/10 kommer Livia Fränkel  som överlevt förintelsen och berättar sin historia. Varje skoldag kommer att vara mellan kl.8.30-ca15.

Vi kommer att publicera ett schema för veckan på samma plats som veckobrevet under vecka 46.

Här kan du också se information från skolverket om nationella proven. https://www.skolverket.se/download/18.49f081e1610d887500aef/1516722654584/information-np-ak9-svenska.pdf

Mentorerna i nian

Kommande prov/inlämningsuppgifter

Vecka 46: prov i matematik 16/11

Vecka 47: muntliga nationella prov i matematik, svenska och engelska

Vecka 48: biologiprov fre. 30/11 9a

textilslöjd, begreppstest må. 26/11 9b, ons. 28/11 9c fre.30/11 9a

Veckobrev vecka 45

Hej föräldrar och elever

Efter prao och höstlov är vi nu tillbaka till två helt vanliga skolveckor.

Vecka 47 kommer att se lite annorlunda ut då vi har en schemabrytande vecka. Under veckan ska eleverna göra muntliga nationella prov i matematik, svenska och engelska. Men vi kommer också att göra ett arbete i so om andra världskriget, åka och simma och gå på gymnasiemässan mm. Måndag 19/10 kommer Livia Fränkel  som överlevt förintelsen och berättar sin historia. Varje skoldag kommer att vara mellan kl.8.30-ca15.

Malin fortsätter sina individuella samtal om gymnasievalet med 9c.

Mentorerna i nian

Kommande prov/inlämningsuppgifter

Vecka 46: prov i matematik 16/11

Vecka 47: muntliga nationella prov i matematik, svenska och engelska

Vecka 48: biologiprov fredag 30/11

textilslöjd, begreppstest fredag 30/11

Gymnasiepresentationen från SYV

Hej!

Tack alla som kom på föräldramötet i torsdags, det var kul att träffa er. Som ni önskade, och för er som inte var där, kommer här en uppdaterad version av presentationen. Jag hoppas att den kan hjälpa er att navigera er fram tillsammans inför gymnasievalet. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar.

Dags att söka till gymnasiet 2019!

Malin Plantin Wantell

Studie- och yrkesvägledare (SYV)

malin.plantin.wantell@stockholm.se