Veckobrev vecka 3

Hej föräldrar och elever

Efter ett långt härligt jullov är vi nu laddade för en ny termin.

Vi har fått nya lärare till arbetslaget. Susanna tar över efter Madina och kommer ha matte i 8a och, No i 8b och 8c. Elin som redan i höstas hade spanska med Åsas grupp kommer att fortsätta med det denna termin.

Eleverna har fått sl-kort för vårterminen och vi uppmanar er vårdnadshavare att registrera korten på ”mitt sl” på sl:s hemsida så snart som möjligt.

Torsdag 18/1 kl.17-19 har vi Öppet hus på Årstaskolans båda delar. Här på Årstaviken kommer årskurs åtta läsa dikter och visa bilder ur sin bok ”Mina mardrömmars stad” som är ett projekt i svenska och bild eleverna jobbat med under hösten. Ni är alla varmt välkomna! För eleverna i årskurs åtta är det obligatorisk närvaro denna kväll. De elever som ska läsa sina dikter kommer till matsalen kl.17.15, övriga 17.30 då eventet börjar. Vi beräknar hålla på ca. en timme. Alla elever i årskurs åtta som är med denna kväll får sedan sovmorgon från första lektionen på fredag. De elever som inte är med på öppet hus börjar som vanligt på fredag morgon.

Måndag 29/1 och torsdag 1/2 är det dags för utvecklingssamtal. Då dessa sker på eftermiddagarna kommer eleverna få hemuppgifter att göra i de ämnen de skulle haft. Tider för utvecklingssamtal har bokats med respektive mentor.

Vi vill gärna påminna om att det är hög tid att söka praoplats. Som vi tidigare meddelat är det prao vecka 11 och eleverna ordnar själva sina praoplatser.

Kommande prov/inlämningsuppgifter

Veckobrev vecka 51

Hej föräldrar och elever

Här kommer terminens sista veckobrev. Denna termin fick en lite skakig start med försenad flytt men nu känns det som bitarna fallit på plats och det ska bli skönt att gå på jullov.

Nästa termin börjar torsdag 11/1. Vi kommer då att ha en mentorsförmiddag då vi förbereder våra utvecklingssamtal och ser till att alla har fungerande onenote på sina iPads. Dagen börjar samma tid som en vanlig torsdag dvs. 8a kl.8.25 i sal B302, 8b 8.05 i sal A301 och 8c kl.8.10 i sal B301. Efter lunch har vi lektion som vanligt.

Torsdag 18/1 kl.17-19 har vi Öppet hus på Årstaskolans båda delar. Här på Årstaviken kommer årskurs åtta läsa dikter och visa bilder ur sin bok ”Mina mardrömmars Stockholm” som är ett projekt i svenska och bild eleverna jobbat med under hösten. Ni är alla varmt välkomna!

Måndag 29/1 och torsdag 1/2 är det dags för utvecklingssamtal. Precis som i höstas kommer vi att ha samtalen under två eftermiddagar då eleverna i stället för att ha lektioner kommer att jobba hemma med de ämnen de skulle haft. Vi mentorer kommer att kontakta er och erbjuda tider för samtal.

God jul och gott nytt år

önskar

Veckobrev veckobrev 50

Hej föräldrar och elever

Onsdag 13/12 är det Lucia, och det kommer vi att fira traditions enligt med att se skolans Lucia tåg nere på Årsta folketshus. Vi har lektion som vanligt fram till kl.13 då vi tar en gemensam promenad till Årstatorg där föreställningen börjar 13.30. efter föreställningen slutar 8a och 8c för dagen och de i 8b som har trä och metall slöjd  går tillbaka till Årstaviken och har lektion.

Fredag 15/12 blir det julbord till lunch.

Denna vecka fortsätter vår SYV, David att kalla elever till praosamtal. Där kan de i lugn och ro prata om var de vill göra prao och hur de ska göra för att få en praoplats.

Som vi informerat om tidigare har eleverna tre dagar att ta igen under läsåret då de  började tre dagar senare i augusti. Två dagar tar vi igen i juni med skolavslutning efter skoldagen måndag 11/6. En dag tar vi igen nu den 21/12 då vi har skoldag 10-15.30 och sedan en skolavslutning med betygsutdelning kl.16.

Torsdag 21/12 kommer vi att på förmiddagen leka olika jullekar och göra ett julquiz, lunch äter vi som vanligt och efter lunch åker vi till Skeppsholmen där vi tittar på pepparkaksutställningen på Arkdes (fd. arkitekturmuseum) och tar en sväng på Moderna museet. En sväng till julmarknaden i Gamla stan hinner vi också med innan vi åker tillbaka till skolan och har skolavslutning.

Kommande prov/inlämningsuppgifter

Vecka 50: prov i kemi onsdag 13/12 8b och 8c, 8a fredag 15/12.