Veckobrev vecka 12

Hej föräldrar och elever

Efter en vecka ute i arbetslivet är vi nu tillbaka i skolan. Vi hoppas att ni alla har haft en bra och lärorik vecka på era arbetsplatser. Kom ihåg lämna in era praouppgifter till Anna/Victoria.

Skolhälsan fortsätter med att kalla våra elever till ett hälsobesök.  Hälsobesöket består av en tillväxtskontroll, ryggkontroll och ett hälsosamtal som utgår från ett formulär som eleverna besvarar. Besöken tar ca 30 min.

Nu är det 8b:s tur att vara matsalsvärdar. Att vara matsalsvärd innebär att  alla elever jobbar en dag i matsalen med att torka bord, fylla på med tallrikar, bestick och glas mm. mellan kl.10.45-12.15.

 

Vänliga hälsningar 

Mentorerna i åttan

 

Kommande prov/inlämningsuppgifter

 

Vecka 12: inlämning av praouppgift måndag 19/3

prov i matematik tisdag 20/3

vecka 13: prov i franska onsdag 28/3

vecka 15: so prov: tisdag 10/4 8a och 8b, torsdag 12/4 8c

prov i musik

 

 

 

Veckobrev vecka 11

Hej föräldrar och elever

 

Denna vecka är eleverna på prao. Om du mot förmodan skulle bli sjuk, kom ihåg att sjukanmäla till både skolan och arbetsplatsen.

Eleverna har också en praouppgift att göra under praon, denna har delats ut i pappersform men finns även på bloggen under so-planering och idrott. Praouppgiften lämnas in till Anna/Victoria på måndag 19/3.

 

Efter praon fortsätter skolhälsan med att kalla våra elever till ett hälsobesök.  Hälsobesöket består av en tillväxtskontroll, ryggkontroll och ett hälsosamtal som utgår från ett formulär som eleverna besvarar. Besöken tar ca 30 min.

 

Från vecka 12 är det 8b:s tur att vara matsalsvärdar. Att vara matsalsvärd innebär att  alla elever jobbar en dag i matsalen med att torka bord, fylla på med tallrikar, bestick och glas mm. mellan kl.10.45-12.15.

 

Torsdag 15/3 är det dags för terminens första enhetsråd och skolråd. Hör av er till era representanter om det är något ni vill att de tar upp.

 

 

Vänliga hälsningar 

Mentorerna i åttan

 

 

Kommande prov/inlämningsuppgifter

 

Vecka 12: inlämning av praouppgift måndag 19/3

prov i matematik tisdag 20/3

 

 

 

Enhetsråd och skolråd torsdag 15/3

Hej!

På torsdag 15 mars är det dags för terminens första Enhetsråd och Skolråd.

Vi kommer utifrån önskemål denna och även nästa gång att vara uppdelade:

 

Plats: F-6 på Årsta Torg och 7-9 på Årstaviken.

Tid: Enhetsråd 18.00-19.00, Skolråd 19.00-20.00

 

Skolrådet på Årsta torg leds av Kalle Enström i, skolrådet på Årstaviken leds av Pontus Harryson.

 

Nästa Enhetsråd/Skolråd: torsdag 17/5, på två platser även denna gång.

 

Eftersom sluttiden är sen ser vi till att det finns smörgåsar när skolrådstiden börjar.

Varmt välkomna!

 

 

Vänliga Hälsningar,

 

Kalle Enström

Rektor

Årstaskolan

Vecka 10

Hej föräldrar och elever

Efter en inspirerande och viktig temavecka och ett härligt sportlov är vi nu tillbaka på skolan en vecka innan det är dags för PRAO.

Nästa vecka är det så dags för PRAO. Vad gäller lunch under PRAOn ser vi gärna att eleverna försöker anpassa sig till hur de gör på PRAO-platsen. Att de äter på plats om möjlighet finns eller tar med sig lunch om andra gör det .Annars får eleverna gå till närmsta Stockholms stad-skola och äta. Vi kommer göra iordning ett intyg och kontakta de skolor som kan bli aktuella, för att förbereda dem på att våra elever kanske äter där. Om det absolut inte finns någon möjlighet att göra enligt ovan, så hojta till, så löser vi det på bästa möjliga sätt.

Torsdag 8/3 har vi vinteridrottsdag. Eleverna har valt mellan curling, bad, vinterpromenad med pulkaåkning, skridskoåkning på Zinken, klättring, yoga och träningspass på House of shapes. Lunch tar eleverna med från skolan. https://site.arstaskolan.se/16-17-ak7/idrottsdag-tors-8-mars/ 

Denna vecka börjar skolhälsan med att kalla våra elever till ett hälsobesök.

Hälsobesöket består av en tillväxtskontroll, ryggkontroll och ett hälsosamtal som utgår från ett formulär som eleverna besvarar. Besöken tar ca 30 min.

8a fortsätter att vara matsalsvärdar denna vecka. Från vecka 12 tar 8b över. Att vara matsalsvärd innebär att  alla elever jobbar en dag i matsalen med att torka bord, fylla på med tallrikar, bestick och glas mm. mellan kl.10.45-12.15.

Torsdag 15/3 är det dags för terminens första enhetsråd och skolråd. Hör av er till era representanter om det är något ni vill att de tar upp.

Ni kanske har sett att det har dykt upp kalendrar för våra klasser på bloggen och att de är tomma. Tanken är att de google kalendrar som eleverna sköter vi har i dag ska finnas på bloggen men vi kommer att börja med det först nästa läsår och fortsätta med google kalendrarna fram till sommaren.

Vänliga hälsningar

  Mentorerna i åttan

Kommande prov/inlämningsuppgifter

 Vecka 10: prov i fysik och moderna språk

Vecka 11: Praorapport

Vecka 12: prov i matematik tisdag 20/3