Hej elever och föräldrar!

Veckan som gått:
Till att börja med vill vi lärare tacka er elever för ett så otroligt fint och bra tema-arbete som ni har bidragit till under veckan. Även om vi har jobbat i våra olika mentorsklasser så har ni ändå drivit och fokuserat med samma innehåll och mot samma mål. Syftet med tema-dagarna var ju i första hand att lyfta utmaningarna och farorna med internet och sociala medier och hur vi på olika sätt kan hjälpas åt att hantera dessa svårigheter. Men vi har även fått möjlighet att prata om internet och sociala mediers möjligheter och styrkor! För om de används rätt så kan de ju vara en fantastisk resurs och ligga till grund för en helt underbar framtida värld 🙂 Det har vi fått se prov på; främst genom era fantastiska noveller, filmer och annat konstnärligt som ni har skapat under veckan. Resultatet kommer att tryckas till en gemensam bok (antologi) som ställs ut under Öppet Hus i januari.

Veckan som kommer:
Under kommande vecka hittar vi  två inplanerade händelser:

1. Nationella Prov i matte
    Som informerats om i tidigare blogginlägg så är det den muntliga delen som genomförs onsdag och torsdag nästa vecka. Detta är som sagt ingenting som du förväntas plugga på inför.
  2. Prov i musik
    Nästa vecka genomförs musikprov i alla klasser. Den text som ska övas in finns i ett eget blogginlägg.
    Provdatum:
    6A: 30/11
    6B: 29/11
    6C: 30/11
    6D: 30/11

Övrigt:
Öppen Hus, 24/1-19
Även om det må vara lång tid kvar till januari så går ju tiden otroligt snabbt och därför tänker vi att det kan vara bra att redan nu skriva in datumet för Öppet Hus i kalendern. Detta år kan det vara extra värt att ta sig iväg då högstadiet, och då mer specifikt årskurs 7, kommer att finnas representerade vilket är ett superbra tillfälle för er elever och föräldrar att träffa och samtala med lärarna där! Fler detaljer kring evenemanget kommer närmare, men då kan ni iallafall planera in datumet 🙂
Ha nu en härlig helg så ses vi på måndag!
///Lärarna i åk. 6

2 tankar om “Veckobrev v.47

1. Profilbild
    Anette Ingemarsson says:

Hej Malin!
    Nu kanske jag missförstår din fråga men menar du morgondagens Öppet Hus? För om så är fallet så är det fritt fram att komma på besök både på Årsta Torg och Årstaviken. Det är alltså inget informationsmöte utan en kommer förbi när det passar mellan kl. 16-19. Vi lärare i åk.6 kommer t.ex. att vara i ett klassrum uppe på Ikaros 🙂
    Varmt Välkommen
    Anette och lärarna

2. Profilbild
    Malin Dahlgren says:

Hej!
    På vilken enhet kommer morgondagens infomöte äga rum? Årsta Torg eller Årstaviken?