Hej kära elever och föräldrar!

Terminen rullar på otroligt snabbt och vi är nu redan inne i oktober. Vi börjar helt enkelt snart närma oss någon typ av “halvtid”, och med det sagt vill vi säga att ni elever verkligen jobbar på bra här i skolan! Det märks att många nu har landat i årskurs 6 och hittat ett stabilt lugn. Sånt gör ju oss lärare väldigt glada 😀

Veckan som passerat här i skolan har ju främst fokuserat på terminens utvecklingssamtal. Så tack till både er föräldrar och kanske speciellt till er barn, som faktiskt höll i mötet, för mycket givande och intressanta samtal!

Kommande händelser

• Teaterbesök på tisdag

Förra hösten fick ju vi på Årstaskolan besök av Organisationen Globträdet och deras teaterföreställning “My Life” och “Child’s life”. Nu på tisdag är det dags för ett återbesök, så kl. 10.15 är vi på Årsta torg!

“Föreställningarna My Life och Child´s Life berättar om vardagen i Dandora, som är en förort till Nairobi. Det sägs att soptippen i Dandora är den största i hela Afrika. Här dumpas allt utan kontroll. Det betyder att över en miljon människor drabbas av kemikalier och många andra gifter. Barn är speciellt utsatta och får många sjukdomar. Dom som kan flytta från Dandora gör det. Dom som är kvar lever i fattigdom. Intill tippen finns hem, skolor och barnhem som ofta är byggda av korrugerad plåt. Många barn och vuxna bor på soptippen och försöker överleva på det man hittar och säljer vidare.”

• Enhetsråd och Skolråd

Nu på torsdag är det dags för terminens första Enhetsråd och Skolråd. Som tidigare så träffar ni föräldrarepresentanter (två st. från varje klass) oss lärare kl. 18.00, denna gång i sal C405.
Under en timme samtalar och lyfter ni önskade frågor innan två från gruppen går vidare med eventuella tankar och frågorna till Skolrådet som börjar kl. 19 i personalrummet.

Det var allt för denna vecka!
Ha en härlig helg,
Lärarna i 6:an