Information inför åk. 7!

Hej, här kommer en uppdatering inför hösten för alla er som ska gå på Årstaskolan i åk 7!

• Nya klasser: Vi håller nu på att göra klart de fyra nya klasserna, det tillkommer en hel del elever, bl.a. från Skanskvarnskolan men även från andra skolor. Vi hämtar in överlämningar om de elever som kommer till oss för att kunna sätta ihop klasserna så klokt som möjligt.

Vår målsättning har hela tiden varit att ni ska få se klasserna före skolavslutningen, för att skapa trygghet och förutsägbarhet. Jag räknar med att den tidsplanen håller, ni ska få se klasserna före skolavslutningen. Vi behöver dock ha förbehållet att ändringar kan göras över sommaren om elever slutar eller tillkommer.

• Med tanke på det jag skriver ovan: Är det så att ditt barn inte ska gå kvar på skolan till hösten så måste vi snarast få in blanketten Byte av skola. Först när vi får in den underskriven av alla vårdnadshavare kan vi skriva ut en elev. Blanketten hittar du här på vår hemsida:https://arstaskolan.stockholm.se/blanketter
  • Skolstarten för eleverna är mån 19/8, samma som F-6 på Årsta torg. Vi återkommer om exakt tid.
  • Föräldramöten och utvecklingssamtal kommer att genomföras tidigt på terminen, ytterligare information om detta kommer vid terminsstart.
  • Nytt för i år: Varje klass kommer under den första skolveckan att åka till en kollogård på Gålö. De kommer där att ha en heldag av gruppstärkande aktiviteter där skolan samarbetar med bl.a. våra fältassistenter Keri och Sebastian. Vi tror på detta både för att eleverna ska få bekanta sig med många nya vuxna och för att vi kan jobba med gruppbyggande i de nya klasserna.
  • Om lektionerna: Hem- och konsumentskap kommer eleverna fortfarande att ha på Årsta torg, alla andra ämnen kommer att vara på Årstaviken. Positivt är att de allra flesta eleverna redan är bekanta med Årstaviken genom språkvalet under det här året.
  • Jag kan passa på att säga igen: Årstaviken är alltså en del av Årstaskolan, ingen egen skola. Vi är samma personalgrupp, sammanlagt 160 personer. Skolledning, elevhälsa och administration är samma för både skoldelarna, de flesta lärarna jobbar på den ena eller andra delen, en del är på båda. Att vi hänger ihop gör också att vi kan göra en bra överlämning från tidigare lärare till blivande lärare, med elevhälsa inblandad där det behövs.

Det var allt för nu, hör gärna av dig om du har ytterligare frågor!

Vänliga Hälsningar,

Kalle Enström