6A & 6B: Veckans sidor och frågor

Hej mina kära elever!
Det är inte långt kvar nu i boken och vi går därför in i sista läs-veckan och hela bokens upplösning!
Från och med nästa vecka så kommer ni att jobba med det avslutande momentet; att skriva en Bokrecension.

Men innan dess så läser vi nu från s. 170 (Kapitel 31) och till slutet av boken på s. 202 (läs även “Efterordet”).

Som tidigare veckor ska du läsa sidorna noggrant och besvara (alltså skriva ner svaren på) följande frågor:

 1. Kapitel 31
  Dogboy kommer till en plats kallad ruinen. Varför kallas den så? Berätta om människorna han möter där. Varför bor de där? Varför tror du att Dogboy vill stanna i ruinen?
 2. Kapitel 32
  Det är farligt att ha en tatuering om man är ung i Tegucigalpa? Varför är det farligt? Vad har Dogboys vänner för tatueringar? Hur ser man på tatueringar i Sverige? Är det socialt OK att ha alla typer av tatueringar och att ha dem t.ex. i ansiktet eller på halsen? Skulle du själv vilja ha en tatuering? Varför/varför inte?
 3. Kapitel 33
  Dogboy får kontakt med sin mamma per telefon. Varför tror du att han är så nervös och darrig? Varför är det så svårt för Dogboy att kunna åka till sin mamma, vad måste han göra? Hur kommer det sig att han tillslut bestämmer sig för att rymma ifrån den hjälp han skulle kunna få?
 4. Kapitel 34
  Varför besöker Dogboy sin mosters hus igen? Hur länge sedan var det han var där sist? Han tänker på den dagen när han gav sig av. Tror du att han ångrar sitt beslut? Varför tror du att Dogboy hade hittat på att hans mamma hade ringt? Vad tror du hans vänner skulle säga om han berättade det för dem?
 5.  Kapitel 35
  Dogboys egen familj har lämnat honom. Han har fått nya vänner som är nästan som en familj. Berätta om hans nya vänner och hur man märker att de bryr sig om Dogboy på riktigt. Har du några vänner som känns nästan som familj/syskon/kusiner fast de egentligen bara är vänner? Beskriv varför det känns så för dig
 6. Kapitel 36
  Dogboy får i slutet träffa sina hundar igen. Ge exempel från texten hur man märker att Dogboy är glad. Det sista kapitlet heter ”Det stora beslutet”, vad tror du att det är för beslut författaren menar? Vilka är dina tankar om beslutet?

Trevlig läsning 🙂

///Fröken Anette

3 tankar om “6A & 6B: Veckans sidor och frågor

 1. Profilbild
  Rut says:

  Så himla bra bok! Jag blev så inspirerad av boken eftersom den visar livet som ett gatubarn från ett annat perspektiv, jag är väldigt glad över att vi just läste denna bok! 🙂

 2. Profilbild
  Rut says:

  Åhh, det är så tråkigt att boken är slut, den var så himla bra! Jag började till och med gråta i slutet av lycka, jag är så glad att vi just läste denna bok:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *