6A & 6B: Veckans läsning och frågor

Bästa elever!
Tänk vad snabbt en vecka går…Nu är det återigen dags för nya sidor att läsa och tillhörande frågor att besvara.
Kom ihåg att även om vi går igenom svaren muntligt på måndagarna är det viktigt att ni skriver ner stödanteckningar i era skrivböcker (t.ex. i den gula anteckningsboken)!

Kram!
Fröken Anette

v. 40 (sidor 136-169)

1. Kapitel 25. Hur mådde Dogboy efter några dagar i fängelset? Vad hände när Dogboy blev fri? Hur tror du att hundarna kunde veta var Dogboy var?
  2. Kapitel 26. Dogboy blir kär. Berätta om Dogboys första möte med Alicia. Varför tror du att han blir kär just i Alicia? Varför vågar Alicia inte prata med Dogboy när föräldrarna ser? Skulle du få prata med vilka barn du vill för dina föräldrar?
  3. Kapitel 27. Alicia får inte umgås med Dogboy för sina föräldrar. Varför? Är det rätt av Alicias föräldrar att bestämma vem hon ska få umgås med? Tror du att du skulle få umgås med vem du vill för dina föräldrar? Vad tänker du om att Alicia ändå umgås med Dogboy?
  4. Kapitel 28. Dogboy känner sig övergiven av Alicia. Vad var det som hade hänt med Alicia och hennes familj? Hur hanterade Dogboy sorgen över att mista Alicia också? Fru Leti kommer till hans hjälp. Berätta hur hon hjälpte Dogboy och varför.
  5. Kapitel 29. Dogboys hund Emmy väntar valpar. Varför lämnar Dogboy bort Emmy till en taxichaufför? Hur tror du Dogboy tänker när han får veta att Fru Leti inte kände taxichauffören? Varför tror du att hans hund Canelo också försvinner?
  6. Kapitel 30. Vad händer i Dogboys liv när hans hundar är försvunna? Vad är Operation Nolltolerans? Varför tror du att Operation Nolltolerans finns och vem har bestämt det? Vilka kan tycka att det är bra och vilka kan tycka att det är dåligt? Tror du att något liknande skulle kunna hända i Sverige?

Ha en härlig läsning 🙂

Kram