Kommande händelser och datum

Hej alla föräldrar i åk 5!

Det är inte långt kvar nu innan det är dags för sommarlov och som vanligt går det extra snabbt nu på slutet. Vi har därför sammanställt de datum och viktiga händelser som kan vara bra att ha koll på redan nu:

• Valborgsmässoafton
    Eleverna är lediga denna dag då det är en kompensation för kommande “Årstafestival”.
  • Kristi himmelsfärd: Ledigt 10 och 11 maj
  • Idrottsdag 17/5
    Friidrott på Enskede IP. Fler detaljer kommer närmare.
  • Årstafestivalen 24/5
    Som tidigare år så ska eleverna vara med på festivalen fram tills kl. 19.00. Kompensationsdagen är Valborgsmässoafton.
  • Vaccination, Gardasil 28/5
    Under denna måndag kommer de flickor som har anmält sig till vaccination med Gardasil att genomföras.
  • Skolavslutning 8/6
    Fler detaljer kommer närmare.

Självklart kommer ytterligare datum att adderas (exempelvis mentorsdag i juni) till listan, men dessa får vi återkomma med närmare 🙂

Ha nu en härlig helg i solen så ses vi på måndag!

///Lärarna i åk 5.

NO – Kunskapskontroll 5A

Hej alla föräldrar och elever!

Nu är det dags för en kunskapskontroll i NO för eleverna i 5A.

De ska kunna redogöra för våra matspjälkningsorgan.

De ska kunna redogöra för matens väg genom matspjälkningsorganen, alltså från mun till ändtarm.

De ska även kunna berätta om kroppens olika näringsgrupper.

Inför provet kan du me fördel läsa nedanstående sidor.

Provdatum:

Onsdag 25/4