NO – biologi

Hej alla elever och vårdnadshavare!

I NO har vi nu börjat med biologi: människans pubertet, sexualitet och reproduktion. Vi håller på att gå igenom biologiska förändringar hos flickor och pojkar som sker under puberteten. Efter det kommer vi att gå igenom könsorgan.

Ungefär i slutet av januari kommer vi att ha delprov 1 om de här ämnena. Vi informerar om det lite närmare. Efter det fortsätter vi med befruktningen.

Som huvudbok använder vi Världens viktigaste bok: Om kroppen, känslor och sex av Nathalie Simonsson. Vi tycker att boken är bra och tar upp saker om puberteten och sexualiteten på ett bra och tydligt sätt. Om man vill ha någon bok hemma om puberteten och sexualiteten, kan vi även rekommendera att låna eller skaffa just den här boken. Tyvärr kan vi inte låna skolans exemplar hem för att vi har för få böcker att göra det.

Här är pedagogisk planering i biologi:

PP biologi åk 6

Vänliga hälsningar,

Jussi & Renata

6A & 6B: Stormaktstiden- vad ska vi göra?

Hej kära elever!

Nu har vi på allvar kommit igång med tidsepoken som kallas Stormaktstiden. Ni fick ju under dagens SO-lektion ta del av den planering som vi kommer att arbeta efter de kommande veckorna. Om du klickar på denna länk Stormaktstiden åk.6 så kommer du hela planeringen (kallas LPP).

Jag vill även påminna er om att nyttja möjligheten att se klipp och filmer på SLI! Ni har ju alla ett konto (logga in med er skol-mailadress och lösenordet: Skola123) som har så otroligt mycket bra filmer att lära er av. Idag tittade vi exempelvis på filmen “Sveriges historia på 24 min”. Den kan ni hitta där och se igen om ni loggar in. Så Gör Det! 🙂

Nu kör vi gänget!
Kram
Fröken Anette

SO – Nytt moment: Historia (Stormaktstiden)

Hej allihopa!

Nu har vi dragit igång det nya momentet om Stormaktstiden (1600-talet) inom SO.

Vi kommer att arbeta med detta område under kommande veckor med ett examinerande skriftligt prov i slutet.

Se gärna den nationella kursplanen här nedan för mer info om kunskapskrav m.m.

Länk: Kursplan – Historia

(På bilden Drottning Kristina)

/Martin & Anette

Veckobrev v.2 : Då var vi igång igen!

Hej kära elever och föräldrar!

Sista terminen på mellanstadiet är nu igång och de inledande två dagarna har börjat i mycket positiv känsla och stämning.
Så från oss lärare vill vi med detta årets första Veckobrev önska er Alla ett varmt välkomna tillbaka!!!
Tillsammans ska vi göra denna avslutande termin till den bästa någonsin.
Nu Kör Vi!
///Lärarna i 6:an