Veckobrev vecka 49

Hej alla föräldrar och barn!

Så fort tiden går, bara två veckor kvar fram till jul. Eleverna har arbetat på bra under veckan så lite ork finns kvar. Men snart ska alla få ett välbehövligt jullov. I tisdags fick vi besök av en man som berättande en sann historia om en osannolik man. Var det någon som kunde gissa vem det var? Eleverna gissade på Albert Einstein. Det var faktiskt Alfred Nobel som vi fick lära om på ett annorlunda sätt. Eleverna var otroligt duktiga, satt helt stilla och lyssnade nästa en timme.

Under veckan har vi även hunnit med lite mer och det kan ni läsa om nedan.

Högläsning: Vi läser Skorstensjul som har 24 kapitel. Den är väldigt spännande.

Svenska: Vi har lärt oss om vad ett substantiv är och letat substantiv i klassrummet.

No: Arbetet med rymden fortsätter, vi har lärt oss om hur jorden, solen och månen rör sig i förhållande till varandra. Många skratt blev det när jag och några elever försökte visa detta. Vi har tittat på filmer om månlandningen och när Christer Fuglesang äter bilar och gör vattenexperiment i rymden.

Matematik: Vi fortsätter räkna addition med uppställning och nu behöver vi växla.

Nästa vecka är det Lucia och då kommer treorna lussa för oss i gymnastiksalen. Elverna ska komma lite tidigare den 13 december, klockan 7.55.

Trevlig andra advent önskar

Caroline, Nilla och Monika 🕯🕯