Veckobrev vecka 48

Hej alla föräldrar och barn!

Vi har haft en rolig vecka tillsammans med flera roliga aktiviter. Höjdpunkten var så klart tisdagens heldag på Skansen. Vi fick guidning om julen av Skansens kunniga pedagoger. Jag fick ett tack-mejl dagen efter från en av guiderna att det varit så roligt att få träffa en sån underbar klass med mycket kunskap och många frågor.

Nu har vi fått löss på Bakgården så kolla igenom ert barns hår noggrant!

Nu har sista gruppen fått vara i makerspace och fått prova på Lego WeDo. Eleverna kommer att få fortsätta bygga motordrivna LEGO modeller och använda sig av enkel programmering även under nästa termin.

Under veckan har vi även bland annat:

Svenska: skrivit en återberättande text om vårt besök på Skansen och något om vad vi lärde oss. Vi läser faktatexter om rymden.

Bibliotek: de flesta eleverna besökte biblioteket i torsdags och lånade nya böcker.

NO: vi har börjat med ett nytt arbetsområde om rymden i NO. Vi har lärt oss om Big Bang, vårt solsystem och lite fakta om solen och planeterna. Vi lär oss genom samtal, läsa faktatexter och se på faktafilmer.

Matematik: nu har vi börjat med addition med uppställning. Ett helt nytt räknesätt för eleverna. Ett arbetsområde vi kommer att behöva repetera för att befästa kunskaperna ordentligt. Eleverna kommer få hem läxa i uppställning så småningom.

Nästa vecka händer två schemabrytande aktiviteter, det första är att Fabulas storytelling besöker oss på tisdagen. Vi kommer att få höra en osannolik men sann historia om en hejdlös uppfinnare. Gissa vem…..?

Det andra är att vi på fredag ännu en gång ska få besöka Dramaten. Den här gången ska vi se föreställningen LasseMaja och Hamlet mysteriet. Vi åker från skolan 12.00 och är tillbaka ca 16.00. Om någon inte har möjlighet att följa med så mejla mig.

Nu önskar vi alla en riktigt mysig första advent 🕯

Caroline, Nilla och Monika