Veckobrev vecka 46

Hej alla barn och föräldrar!

Vi har haft jättefin arbetsro under den här veckan och alla har arbetat på superbra. Så nu är vi uppe i 50 stjärnor vilket innebär att vi kommer ha pyjamasparty innan jul. Vi röstade demokratiskt om vad eleverna önskade för belöning. Pyjamasparty innebär att man tar med sin pyjamas, en kudde och ett gosedjur till skolan. Vi fixar lite mys och skön musik.

Under veckan har vi bl.a.

• arbetat med veckans bokstav som var Kk
  • Tränat på att skriva k på whitebordtavlorna och komma på så många ord på k som möjligt med hjälp av en kompis.
  • Vi har fördjupat oss i additionsbegreppet med hjälp av räkneberättelser.
  • Vi har arbetat fram klassens regler som vi kommer sätta upp nästa vecka. Vi har diskuterat vilka regler vi vill ha och hur man kan göra för att följa dom.
  • Vi har lärt oss om hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt.
  • Vi har lärt oss hur man blir gatusmart och tittat på en film om hur man ska gör vid järnvägsövergångar.
  • Vi har lärt oss origami av Nilla och gjort ögon.
  • Vi håller på att göra en egen kompissol med Nilla.

Jag avslutar med att lägga ut några bilder på elevernas räkneberättelser.

Önskar alla en härlig helg med mycket avkoppling.

Caroline, Nilla & Gustav