Veckobrev vecka 15

Hej alla barn och föräldrar. Hoppas ni alla haft ett fint påsklov. Eleverna kändes utvilade och tyckte det var roligt att komma tillbaka. På fredagen Gjorde vi ett häftigt teaterbesök tillsammans, lite som en resa in i framtiden a la Mad Max. Det var ett härligt gäng vi åkte på teatern med🤗. Några av eleverna upplevde teatern som lite läskig så det är bra om ni pratar om teatern med ert barn. Vi kommer rita och skriva om berättelsen på måndag.

Under veckan har vi bl.a

Högläsning: Jag läser kortare berättelser av Astrid Lindgren.

Svenska: Vi har skrivit berättelser och tränat på att ha med början, mitt och slut i våra berättelser. Vi har lärt oss lite fakta om Astrid Lindgren inför vårt teaterbesök.

Matematik: Vi har arbetat med klockan under veckan, hel och halv.

Skapande: Eleverna har gjort egna klockor tillsammans med Nilla. Be gärna ert barn sätta klockan på olika klockslag för hel och halv så befäster de kunskaperna ännu bättre. När ni känner att ert barn behärskar hel och halv kan ni gå vidare med kvart i och kvart över.

No: Vi förbereder oss inför vårt bondgårdsbesök nästa vecka. Vi har lärt oss om djur som kan finnas på en bondgård.

Trevlig helg önskar

Caroline, Nilla och Monika

Påminnelse om rutiner kring utvecklingssamtal

Samtalen ska i största mån ske under elevens skoltid då eleven är som piggast, de underlättar även för oss pedagoger med planering och ordinarie undervisning blir inte så påverkad.

Om ni behöver ändra tid, vänligen byt med någon på listan och glöm inte meddela mig bytet. I andra hand får ni kontakta mig så tittar vi på en ny tid. Avbokning bör ske några dagar innan.

Inför samtalet kan ni nå de skriftliga omdömena på Skolwebben ca en vecka innan ert samtal. För att logga in på Skolwebben krävs e-legitimation.

Jag blir tacksam om ni bekräftar samtalstider på mejl så snart som möjligt för att underlätta planeringen och ha möjlighet att sätta in en annan elev på tiden som avbokas.

Med hopp om ett gott samarbete.