Veckobrev vecka 11

Hej alla barn och föräldrar!

Vi har haft en toppenvecka tillsammans med arbetsro, arbetsglädje och fin kamratskap. Det var roligt att vi hade Taleys mamma Marie på besök under en dag. Vintern håller sig kvar och torsdag och fredag bjöd på klarblå himmel och sol.

Under veckan har vi b.la

Högläsning: Nu lyssnar vi på Hugo och Josefin en berättelse av Maria Gripe.

NO: Vårt tema om svenska skogsdjur fortsätter. Vi söker fakta och lär oss på olika sätt. Vi har tittat på film om hur vi klassificerar djur efter deras egenskaper, vi har tittat på filmer om djur bl.a om grävling och rådjur. Jag har läst högt för eleverna om några djur och eleverna har själva fått läsa böcker om olika djur.

Svenska: Vi fortsätter arbetet i magiska kulan, den här veckan var det bokstaven Bb. Vi tränar på att stava ord som är vanligt förekommande i elevernas texter. Tex hjälp, vecka, gilla, göra.

Bibliotek: Båda grupperna har besökt biblioteket med Carolina.

Fadderträff: Vi har haft fadderträff, det är så roligt när vi träffas för alla elever är så snälla med varandra och allt som vi planerat fungerar så bra. Den här gången fick eleverna knäcka koder tillsammans med hjälp av bee-boots.

Tack för den här veckan😊 Trevlig helg ❄️⛄️

Caroline, Gustaf & Monika

Läxa till onsdag

Läsläxa 1.

Välj en bok hemma eller gå till biblioteket och låna. När du läst ut boken ska du ta med boken till skolan och här ska du få skriva en bokrecension och redovisa boken för en mindre grupp. Ni får 2 veckor på er att läsa ut boken.

1. Välj en bok att läsa

2. När du läst ut boken tar du med den till skolan och skriver en bokrecension på skolan

3. Du redovisar boken för en liten grupp

4. Du tar hem boken

Läsläxa 2.

Läs kapitel 21, läs 3-4 gånger eller tills du fått ett fint flyt i läsningen.

Gör tillhörande sida i läxboken med blyertspenna. Det är viktigt att ni lämnar in skrivboken på onsdagen så jag får möjlighet att läsa igenom och ge feedback.

Vi går igenom läxan tillsammans i klassen på torsdagen. På torsdag eftermiddag kan ni ta hem läs och skrivboken.

Läxa: läs kapitlel 21 och gör tillhörande sida i skrivboken.

Lycka till

Viktiga datum och information

Naturhistoriska den 21 mars.

Vi åker på en heldagsutflykt till naturhistoriska museet. Vi har en guidad visning av svenska skogsdjur. Tag med lunchmatsäck och egen dryck. Ni som beställt matsäck från skolan tar med en tom matlåda och bestick till skolan på tisdagen.

Påsklov vecka 14, 3-6 april.

APT under vårterminen

19/4

17/5 enhetsråd/skolråd

Tack för mig! – Gustaf

Hej alla,

Min anställning går ut i början av april, och det har nu beslutats att jag inte kommer att stanna kvar på bakgården. Min tjänst kommer att fyllas av Monika som har varit med oss sen i julas, och förhoppningvis kommer också Nilla tillbaka efter påsk.

Tack för den här tiden! Era barn är underbara, ge dem chansen att fortsättas ta det.

Gustaf