Läsläxa kap 3

Läs kapitel 3 Ett överraskande besök och gör tillhörande sida i läxboken.

Eleverna har fått två olika nivåer på böckerna.

Har du fått en rosa bok läser du kapitlet högt 2-3 gånger.

Har du fått en grön bok läser du kapitlet högt 1-2 gånger.

Lämna in läxan på tisdag.

Läsningen hemma är viktig för att hjälpa barnet att få upp läsflyt och läsförståelse.

Jag ser gärna att alla barn även läser någon annan bok under veckan.

Försök få till en lässtund tillsammans med ert barn 4-5 gånger i veckan.

Hälsningar Caroline

Hälsning från Therese idrottslärare

Hej!

Skulle ni vilja informera i klasserna samt på bloggarna om att eleverna inte får bära smycken på sig under idrottslektionen som ev kan fastna i något, göra illa någon annan elev eller göra illa den som bär smycket. Detta gäller även diadem. Har man otur kan ju även dessa saker gå sönder. Jag tar även upp det på idrottslektionerna.

Tack / Therese

Veckobrev vecka 37

Hej alla barn och föräldrar!

Vi har haft en intensiv vecka tillsamman. Det har varit spännande att följa larverna till puppastadiet. Vi får se om något händer under helgen.

Under veckan har vi b.la

Matematik: arbetat med dubbelt och hälften samt ental och tiotal.

Engelska: sjungit en massa sånger, tränat på räkneord 1-5, veckodagarna, färger och frukter.

Svenska: vi har gjort en tankekarta och skrivit en berättelse som utspelar sig i skogen

Nästa vecka är det skoljogg och tyvärr är det bara gröna gruppen som kan vara med, den rosa har simskola. Skoljoggen är varje år så det finns många år kvar att springa.

Viktigt att tänka på inför nästa vecka:

Måndag: Idrott för alla -ta med handduk och gympakläder. Gröna gruppen har simskola

Onsdag: Rosa gruppen har simskola. Gröna gruppen har skoljogg kom i idrottskläder och glöm inte vattenflaska.

Torsdag: Föräldramöte, vi ses i klassrummet 17.30

Trevlig helg önskar vi som jobbar med era fina barn på dagarna

Caroline, Nilla och Monika