Viktig info om läsläxan

Hej alla vårdnadshavare och elever i 2B,

Idag var det väldigt många som hade glömt läsläxan. Det är jätteviktigt att de har med sig läseboken och läxboken varje onsdag. Jag har också sagt till barnen att de inte ska skriva med bläckpenna/färgpenna i läxboken utan med blyertspenna. Alla behöver också läsa läsläxan flera gånger, minst 3 gånger. De ska läsa och arbeta med ett kapitel varje vecka så vi håller oss till ett kapitel per vecka, inte vidareläser i boken. Det är kapitel 2 Ödehuset som gäller till nästa vecka på onsdag den 19/9, då tar ni med läxmappen till skolan.

För att stötta ert barn kring att komma ihåg när läsläxan ska tas med till skolan så kan vi tipsa er om att lägga in en påminnelse på er mobil till kvällen innan att boken ska med till på onsdag.

Varför?
Kunna läsa med flyt och säkerhet samt att kunna förstå det du läser.

Hur gör vi?
Du läser texten minst tre gånger varje vecka med stött av en vuxen.

Du svarar på frågorna skriftligt i arbetsboken.

Du skriver dina svar med hela meningar och kan skrivreglerna (stor bokstav, punkt, mellanrum, läslig handstil).

Du läser i skolan för din läskompis.

Du lyssnar på din läskompis när hen läser.

Du ger kamratrespons när läskompisen läser.

Hälsningar/Oya och Cicci