Veckorev v.20

Hej alla i 1c1,

Veckan har flutit på fint och vi har haft en bra vecka tillsammans med lek och lärande. Nu återstår bara 3 veckor av hela årskurs 1. Vi fokuserar därför på att jobba färdigt med det vi har påbörjat i samtliga ämnen.

Veckans höjdpunkt var sjävklart besöket på Skansen. Det verkar som om barnen hade mycket roligt och lärde sig en hel del. Vi började med en liten undervisning inomhus som handlade om känslor hos djur och människor. Sedan blev barnen uppdelade i 3 olika grupper för att gå runt på Lill-Skansen och försöka svara på lite olika frågor. Sköldpaddorna verkade extra trötta av värmen och var de svåraste djuren att tolka känslorna hos. Häftigaste var påfåglarna med sina vackra fjädrar tyckte vi.

Veckobrevet

När ni nu läser veckobrevet så är det jättebra att läsa det tillsammans med ert barn så att de också kan få ta del av info, samtidigt som de får en repetion av vad vi gjort under veckan.

Läsläxa

Barnen ska ta me sig sina böcker som de har läst ut hemma till skolan på torsdag då man ska skriva en recension om sin bok. Påminn gärna barnen att ta med sig sin bok till skolan på torsdag!

Sommarledighet

Påminner om att senast söndag 20/5 är det sista dagen att anmäla sommarlovet.

Länk till anmälan för sommarlovet Bakgården 2018

Under veckan har barnen bl.a.

• Arbetat med sambandet mellan addition och subtraktion
  • Arbetat med problemlösning
  • Spelat matteappen Vektor
  • Arbetat med sista bokstäverna i vår alfabetet Z, W och Q
  • Haft Gotd lektion om vårt grannland Norge då var det Norges nationaldag igår, 17 maj
  • Skrivit dikter
  • Övat på läsförståelse genom läsfixaren Spågumman. Under veckan började jag med att demonstrera hur läsfixaren Spågumman används och varför det är så.Hon hjälper oss att förutspå om vad en text eller en bok kommer att handla om genom att man tittar närmare på rubriker, bilder och sina tidigare erfarenheter.Denna strategi används innan, under och efter läsningen. Be gärna era barn att förklara för er hur spågumman gör.
  • Övat på sånger
  • Tittat på Gudar och badkar om veckodagen fredag och lärt oss lite om Gudinnan Frigg. Det var en fängslande berättelse om Frigg! Fråga gärna era barn! Sedan har vi skrivit en gemensam faktatext om det.
  • Haft walking med Cicci i halvklass
  • Lyssnat på ”Jenny-haj” och ”Vem tror på häxor?”

Inför vecka 21:

Måndag: 08.00-13.10

Idrott-utomhus: Packa kläder efter vädret, skor och handduk.

Tisdag: 08.00-13.40

Friidrottsdag. Se tidigare inlägg för mer info.

Onsdag:08.00-13.40

Torsdag: 08.00-13.10

Läsläxa- ta med böckerna till skolan.

Idrott-utomhus: Packa kläder efter vädret, skor och handduk.

Årstafestivalen, obligatorisk närvaro kl. 16.00-19.00.

Fredag: 08.00-13.00

Gotd