Hej alla glada!

Tiden går fort och nu återstår det endast 10 skoldagar kvar tills eleverna får gå på jullov. Det händer lite juliga och schemabrytande aktiviteter nästa vecka. Vi kommer bland annat att se på treornas luciatåg, får julpyssla i tvärgrupper och njuta av julbord till lunch på fredagen.

Lite hålltider framöver

Julpyssel

15/12 är det julpyssel för hela Bakgården. Det kommer att pysslas i blandade tvärgrupper.

Lucia

13/13 3:orna lussar för för oss i år! Luciatåget startar 8.10 i gympasalen. Vi möts utanför vår hall kl.08.00 den dagen för att tillsammans gå till gympasalen.

Skansen

18/12. Vi kommer att åka till Skansen för att undersöka hur människor firade jul förr i tiden bland annat. Vi åker runt kl. 08.15 så kom i tid! Barnen behöver ha med sig lunchmatsäck hemifrån denna dag. Vi beräknar att vara tillbaka ca kl.13.30.

Julavslutning

21/12 kl. 08.00 samlas vi i klassrummet för en gemensam mysig stund där vi delar ut terminsintyg och sjunger lite. Kl. 08.30 kommer vi alla gå till skolgården tillsammans för delta i skolans traditionella ringdans. De föräldrar som vill och har möjlighet är välkomna på vår avslutning!

Under veckan har vi bland annat arbeta med:

Svenska: Vi har pratat, läst och skrivit om Alfred Nobel. Eleverna fick i uppgift att hitta på en egen uppfinning och rita och skriva om det. Så roliga uppfinningar har de kommit på! Från robotar som hjälper äldre personer till magnetiska soptunnor. Så kreativt av framtidens stjärnor!

Vi har gått genom läsläxan och arbetat i arbetsboken Diamantjakten. På högläsningen har vi lyssnat på böckerna Skorstenjul och Ester Tagg. Båda är lika spännande och väcker stort intresse hos barnen. Kul!

Vi har skrivit brev till våra brevvänner.

Matematik: Vi har övat mycket på addition och subtraktion uppställningar med växling och utan växling. Därmed har vi avslutat arbetet i kapitel 3 på matteboken genom ett summativ prov. Nästa vecka så små startar vi med lite multiplikation.

So: En berättare från Fabula Storytelling kom till oss och berättade en fascinerande historia om en hejdlös uppfinnare Alfred Nobel. Vi fick lära oss ännu mer om Nobels liv och hans uppfinningar.

No: Eleverna har skrivit en faktatext om månen utifrån en tankekarta. Vi har pratat om månens faser och gjort en bilduppgift om det.

Övrigt: Vi har haft simskola, idrott och Gotd om Albert Einstein. Veckans Gotd ledde till intressanta diskussioner kring Hitler, förintelsen och allas lika värde. Så kloka barn ni har!

Inför v.50

Måndag: 08.10-13.25

Idrott, ta med gympakläder, skor och handduk!

Simskola Anemonerna– Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Onsdag: 08.10-13.20

Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Läsläxa kapitel 12- ta med läxmappen till skolan!

Torsdag: 08.00-13.25

Lucia, vi samlas kl.08.00.

Fredag: 08.10-12.45

Julpyssel på Bakgården