BHej alla i 2B,

Nu går veckorna fort fram till jul och vi har tillsammans haft en så himla mysig vecka med mycket bra arbetsro och massor av lärande.

Veckan började med att läsa i våra brev som vi har fått av våra brevvänner från Helsingborg. Så fina brev och så kul upplevelse för barnen att få brev i pappersform med frimärke och allt!☺️

Idag, fredag tände vi våra ljusstakar och började läsa ur vår julbok Skorstensjul av Mårten Sandén med brasa i bakgrunden. Så spännande bok och så duktiga barn på att lyssna när man läser högt för de. De ville inte att jag skulle sluta läsa så jag hann läsa 4 kapitel och vi samtalade sedan om vad det handlade om. Fråga gärna era barn vad det handlade om!

Vi avslutade veckan en med att läsa det jättefina vykortet som har fått från vår klassnalle Bullen. Bullen befinner sig just nu i Teneriffa och njuter av värmen där.

Läsläxa nästa vecka

Läs kapitel 11 i Diamantjakten och gör tillhörande sidan i läxboken. Läs tills du får bra flyt och samtala om innehållet och bilderna. Tänk på att forma bokstäverna uppifrån och ner samt på stor bokstav och punkt när du skriver.

Under veckan har vi bland annat jobbat med:

Svenska: Vi har pratat om och övat på att bygga meningar. Barnen har fått välja en kort mening i sina böcker som de sedan byggde ut. Till exempel; Pappa reser. Pappa reser till Spaninen. Pappa reser till Spaninen i ett vitt flygplan.

Vi har vidare gått genom läsförståelsestrategien Cowboyen där han med hjälp av sitt lasso sammanfattar det viktigaste i en text. Eleverna arbetade med sin läskompis kring det. De fick en berättelseschema och bok där de skulle öva på att skriva ner det viktigaste i en text. De var jätteduktiga på att samarbeta!

Vi besökte skolans biblioteket och haft bokprat mem Memme samt lånade nya lådböcker.

Matematik: Vi har gått genom och övat på uppställning i subtraktion med växling och utan växling.

So: Vi har arbetat vidare med yrken. Barnen fick öva på att med hjälp av adjektiv beskriva olika yrken för varandra.

No: Vi har pratat, läst och tittat på film om månen och skrivit i våra No-böcker.

Övrigt: Vi har haft Gotd om Star Wars och haft idrott och simskola. Nu är det bara två gånger kvar på simskolan. Vi har även spelat Kahoot (digitalt frågesport) om Gotd som vi har haft hittills för att kolla vad vi har lärt oss.

Inför nästa vecka, v.49:

Måndag: 08.10-13.25

Idrott, ta med gympakläder, skor och handduk!
Simskola AnemonernaKom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Föreställning om Alfred Nobel i skolan!

Onsdag: 08.10-13.20

Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Läsläxa kapitel 11- ta med läxmappen till skolan!

Torsdag: 08.10-13.25

Fredag: 08.10-12.45