Hej alla i 2B,

Stort tack till alla föräldrar som kunde komma till  utvecklingssamtalet. Det var väldigt givande och träffa alla föräldrar samt prata om elevernas utveckling i skolan.

Nu är det full fart igen efter lovet och vi har som vanligt hunnit med många olika saker. I måndags vabbade jag och då hade en vikarie klassen. I torsdags hade Tobias klassen när vi hade samtal och det har gått bra. Veckans höjdpunkt var säkerligen stjärntimmen som ägde rum idag. Genom att leka fick vi leva oss in att få lite förståelse och känsla för hur barn i Sverige hade det i skolan för i tiden.

Biblioteket tisdag

På tisdag går klassen till Årsta bibliotek för att lära oss mer om hur man lånar böcker där. De som har lånekort får ta med sig det för att kunna låna böcker att ta hem. Annars lånar vi böcker som vi kommer att ha i skolan.

Barnboksveckan

Nästa vecka är det barnboksveckan och vi kommer att lyfta fram läsning lite extra då genom olika aktiviteter. Det är en av anledningarna till att vi besöker biblioteket. Barnen får gärna ta med sig sin favoritbok som de kan få presentera för klassen på fredag.

Läsläxa

Barnen har kapitel 8 i Diamantjakten som läxa till nästa vecka onsdag den14/11. Läs boken tills du får bra flyt, samtala om innehållet och gör den tillhörande sidan i den lilla läxboken. Tänk på stor bokstav och punkt när du skriver.

Under veckan har vi bland annat arbetat med:

Svenska: Vi har jobbat med ordklassen adjektiv. På högläsningen har vi lyssnat på boken Ester Tagg och haft boksamtal. Barnen har skrivit berättelser med början, mitten och slut.

Matematik: Övat och övat på addition och subtraktion med eller utan tiotalsövergång. Haft ett summativ på kapitel i matteboken. Öva gärna vidare hemma. Nästa vecka börjar vi att arbeta med algoritmer, uppställning.

So: Arbetat i våra so-böcker med vilka yrken som finns på ett sjukhus och vad de innebär.

No: Pratat om solsystemet, himlakropparna, solen och jorden.Tittat på en kort faktafilm, lärt oss en ramsa om planeter samt börjat skapa en bild med planeter. Vi har även haft Gotd om den första månladdningen.

Övrigt: Haft idrott, simskola och stjärntimme.

Vecka 46:

Måndag: 08.10-13.25

Idrott, ta med gympakläder, skor och handduk!
Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Biblioteket

Onsdag: 08.10-13.20

Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Läsläxa kapitel 8- ta med läxmappen till skolan!

Torsdag: 08.10-13.25

Fredag: 08.10-12.45