Hej alla i 2B,

Wow! Vilken rolig, lärorik och intensiv vecka vi har haft. Nu är dags för ett välförtjänt höstlov/läslov! Barnen har varit fantastiska och arbetsron har varit på topp även denna vecka.

Denna vecka har vi hunnit uppmärksamma både FN-dagen (halvklass) på hela Bakgården och Nalledagen med vår klass! FN-dagen uppmärksammade vi genom att prata om barnkonventionen och barns rättigheter med våra elever. Man fick göra varsin ”fredsduva” med en fredshälsning. Våra fina duvor sitter nu uppsatta skolans matsal.

Angående Nalledagen, 27/10, fick de som ville ha med sig en egen nalle/gosedjur till skolan som de fick skriva samt berätta om. Det var roligt och mysigt med alla kramdjur! Eleverna har även fått träna på att presentera och berätta för varandra om sin nalle/gosedjur. Vi har också fått träna på att lyssna och visa hänsyn mot den som berättar just nu. Veckans GOTD handlade om nallens historia, så fråga ditt barn gärna när nallen uppfanns och varför!

LÄSUTMANING som läsläxa

Idag fick klassen ett papper med en höstutmaning som ska uppmuntra till läsning under lovet samt ett papper med rörelsebingo som uppmuntrar till rörelse. Ingen vanlig läsläxa ur Diamantjakten under lovet!

Under veckan har vi bland annat arbetat med:

Matematik: I matten håller vi på att träna addition och subtraktion med tiotalsövergång. Tal som 23+9 vi tänker så här: Först fyller vi upp så att det blir ett helt tiotal 23+7 därefter adderar vi det som är kvar av entalen 23+7+2=32. När det är subtraktion t ex 23-7: Först tar jag bort så att jag får ett helt tiotal 23-3 därefter subtraherar jag de ental som är kvar att ta bort 23-3-4=16.
För många är denna strategi lite klurig och det tar tid innan det sitter. Detta kommer vi fortsätta t öva mer på. Som hjälp hemma är det superbra att träna talkamrater 1-20. T ex bestäm ett tal, 16. Den ena säger 9 den andra säger 7.

Svenska: På högläsningen lyssnar vi på en ny bok som heter Ester Tagg och Den flygande holländaren av Linn Åslund. Den handlar om en barnhemflicka som heter Ester Tagg och ett flygande piratskepp. Så spännande! Vi har också haft boksamtal samt haft sagostationer med Halloween-tema. Barnen har fått skiva och berätta sagor med Halloween- tema i olika stationer. Mycket rolig!

No: Vi arbetade med rymden. För att ta reda på barnens förkunskaper om rymden så använde vi av oss en kooperativt struktur. Barnen fick lära sig av varandra genom att gå runt och “intervjua” olika kompisar och skriva ner deras svar. En och en gick de runt i klassrummet med handen uppsträckt i luften och när de träffade på en ledig kompis gjorde de high five och valde en av frågorna som de frågade kompisen. Så mycket kunskap blev det tillsammans!

So: Tack Elin (Sams mamma), Caroline (Neylas mamma) och Anna (Stigs mormor) som kom och berättade om sina yrken. Så trevligt!

Vecka 44: HÖSTLOV!

Vecka 45:

Måndag: 08.10-13.25

Idrott, ta med gympakläder, skor och handduk!
Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Onsdag: 08.10-13.20

Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Torsdag: 08.10-13.25

Fredag: 08.10-12.45

Vi önskar er ett härligt höstlov/läslov 🍁🍂🍄🎃

Nalledagen:

FN-dagen