Hej där hemma,

Veckan började med en superbra teaterföreställning från Kenya. Föreställningen bjöd på mycket sång, dans och glädje samt lite sorg. Vi fick också en liten inblick i hur det är att vara barn och gå i skola i Kenya. Barnen skrev ner sina reflektioner och upplevelser efter teatern, sammanfattningsvis har de kommit fram till att ”de var glada även om de var fattiga”.

Fjärilshuset

Nästa vecka på torsdag så åker vi till fjärilshuset. Vi åker ca kl. 9.00 och är tillbaka ca kl. 13.00. Skoldagen börjar som vanligt i klassrummet. Vi kommer ta med oss lunch från skolköket. Barnen behöver ta med sig då en tom matlåda, bestick och vattenflaska. Lunchen kommer att ätas utomhus så ett sittunderlag kan vara bra att ha med också.

Under veckan har vi bland annat arbetat med:

Svenska: Pratat om en dagbok, varför man skriver dagbok och vad man skriver i en dagbok. Vi har övat på att skriva om en dag i vårt liv. Barnen har tränat på att skriva datum på olika sätt samt repeterat årets månader och dess ordning, träna gärna hemma. Vi skrev berättelser med början, mitten och slut och vi skrev färdiga våra brev till våra brevvänner. De kommer att postas nästa vecka. Vilka härliga brev det blev!

No: Skrivit ner om vad har lärt oss om fjärilars liv och utvärderat målen som var kopplade till temat.

So: Samtalat mycket om yrken, tittat på korta filmer om olika yrken samt haft föräldrar som berättade om sina yrken.

Matematik: Vi har haft ett litet prov i matte för att kolla av det som vi har jobbat med i matteboken. Vi har övat på att addera med hela tiotal samt addition med tiotalsövergångar.

Övrigt: Haft Gotd om trollsländor, bra jobbat med alla gissningar! Vi haft även haft simskola.

Viktiga datum framöver:

Utvecklingssamtal:  tis.den 16 oktober och tors. den 8 november, info på mejl.

Studiebesök Fjärilshuset: tors. den 18 oktober. Se ovan.

Utbildning/planering för skola och fritids– tisdag den 23 oktober. Skoldagen slutar lite tidigare och fritids kl 15.30. Anmäl till jourfritids om ert barn behöver omsorg efter kl 15.30. Har ni möjlighet att hämta ert barn tidigare den dagen så vore det toppen.

Nästa vecka v.42

Måndag: 08.10-13.25

Idrott-Kom ihåg gympakläder och handduk!

Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Utvecklingssamtal

Onsdag: 08.10-13.20

Simskola Korallerna – Kom ihåg badkläder och handduk!
Läsläxa – Kapitel 6- Kom ihåg att ta med läxmappen till skolan.

Torsdag: 08.10-13.20

Fjärilshuset- Kom ihåg matlåda, bestick och vattenflaska!

Fredag: 08.10-12.45
Gotd