Hej alla vårdnadshavare och elever i 2B,

Nu är det höst på riktigt med allt vad det innebär! Se gärna till att era barn har med sig varma och vattentåliga kläder i detta vackra, kyliga, regniga och spännande höstväder!

Utvecklingssamtal

Nu är det snart dags för terminens utvecklingssamtal. Bedömningstödet i matematik och svenska kommer bland annat ligga till grund för utvecklingssamtalen. Utvecklingssamtalen kommer att pågå under två heldagar: v.42 tis. 16/10 samt v.46 tors. 8/11. Mer information och tider för samtalen kommer att skickas hem via era mejladresser i början av nästa vecka.

Studiebesök till fjärilshuset

Torsdagen den 18/10 kommer klassen att åka till Fjärilshuset. Vi åker ca kl. 9.00 och är tillbaka ca kl. 13.00. Vi kommer ta med oss lunch från skolköket. Barnen behöver ta med sig då en tom matlåda, bestick och vattenflaska. Lunchen kommer att ätas utomhus så ett sittunderlag kan vara bra att ha med också.

Yrken

Vi har inlett ett arbete i ämnet SO om yrken och samhällsfunktioner. Vi har pratat om vad ett ett samhälle behöver för att fungera och vad finns det för olika yrken hos de som jobbar på en skola exempelvis? Vi har pratat om vad föräldrarna arbetar med samt om vilka yrken de tycker är viktiga att ha i en stad.

Om det är någon förälder som vill komma på besök och berätta om sitt yrke så vore det jättetrevligt – hör gärna av er till mig då! Ni är hjärtligt välkomna. Det räcker med en kort presentation och sedan får eleverna ställa frågor.

Föräldraråd/Skolråd

Den 11/10 kl.18.00-19.00 så är det dags för terminens första Föräldraråd. Våra representanter är Caroline (Neylas mamma) och Märta (Irma AOs mamma). Om ni har några saker som ni vill tas upp på rådet så hör gärna av er till våra föräldrarrådrepresanter.

Under veckan har vi bland annat arbetat med:

Svenska: Övat på att skriva berättelser med tydlig början, handling och slut. Tränat på att skriva frågor, svara på frågor samt skriva frågetecken.

Matematik: Arbetat mycket med ental och tiotal genom laborativa övningar och i boken, addition med ental och tiotal samt hundratavlan.

No: Skrivit en berättelse om våra fjärilar, tillverkat livscykelskiva samt genomfört en Kahoot (frågesport)om fjärilar! Kul!

So: Börjat prata om yrken och samhällsfunktioner.

Övrigt: Haft idrott, simskola och Gotd om Bermudatriangeln (mycket spännande var det och rolig med många olika gissningar)!

Nästa vecka v.39

Måndag: 08.10-13.25

Idrott-Kom ihåg gympakläder och handduk!
Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Onsdag: 08.10-13.20

Simskola Korallerna – Kom ihåg badkläder och handduk!
Läsläxa – Kapitel 4. Kom ihåg att ta med läxmappen till skolan.

Torsdag: 08.10-13.20

Fredag: 08.10-12.45