Hej hej,

Tack för att det var så många som kom på föräldramötet igår och för att ni var med och gjorde mötet till en bra stund. Minnesanteckningar från mötet kommer att läggas ut på bloggen nästa vecka och ett ex av minnesanteckningar kommer att sättas upp i vår hall.

Igår sa vi farväl till våra fjärilar och släppte ut dem vid kolonilotterna nere vid Årstaliden. Ta gärna en sväng förbi där i helgen och se om ni kan se några fjärilar flaxa omkring bland blommorna.

Skoljoggen i onsdags gick bra och var roligt tyckte barnen. Det är ju också så härligt med detta underbara väder! Tillsammans sprang alla anemoner 87 varv, ett varv var ca 800 m, så det blev många kilometer tillsammans! Fantastiskt! I genomsnitt sprang alla anemoner 6,7 varv/pers och vi kom på andra plats bland lågstadieklasser. Mycket bra jobbat!

Vi har nu fått två mejl från vår resandenalle Bullen. Hen har varit på Lojsta Russpark i Gotland och sedan har hen tagit Gotlandsfärjan till Nynäshamn, förmodligen är Bullen i Strängnäs nu. Vi väntar med spänning på fler nyheter från våra resande nallar och deras äventyr.

Läsläxa
Det är kapitel 2 Ödehuset som gäller till nästa vecka på onsdag den 26/9, då tar ni med läxmappen till. Läs kapitlet minst tre gånger och gör sidorna i den tillhörande läxboken.

Under vecka har vi bland annat arbetat med:

Svenska: Vokaler och konsonanter. Vi har spelat ett spel, tittat på Livet i Bokstavslandet, sjungit vokalsånger och arbetat i arbetsboken. Vi har haft läskompisar och läst läsläxan tillsammans och gett kamratrespons till varandra.

Matematik: Vi har fått våra nya matteböcker och arbetat med addition, subtraktion och hundratavlan samt ental och tiotal.

No: Studerat hur en fjäril ser ut, jämfört olika sorters fjärilar och dokumenterat utvecklingen av våra fjärilar.

So: Tittat på sista avsnittet av ”Vem bestämmer” och avslutat Demokrati och valet temaområdet genom att det vinnande partiet fick dela ut frukt till resten av klassen. Nästa vecka kommer vi att starta arbetet med temat Vårt samhälle och yrken.

Övrigt: Vi har haft idrott, simskola (Skoljogg), Gotd om diamanter och fortsatt att genomföra Bedömningsstödet i matematik.

Viktiga datum framöver:

APT, föräldraråd och skolråd den 11/10.

Teaterföreställning den 8/10 kl.09.00 på Folkets hus i Årsta Torg. Mer info kommer.

Nästa vecka v.38

Måndag: 08.10-13.25

Idrott-Kom ihåg gympakläder och handduk!
Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Onsdag: 08.10-13.20
Simskola Korallerna – Kom ihåg badkläder och handduk!
Läsläxa – Kapitel 3 ”Ett överraskande besök”. Kom ihåg att ta med läxmappen till skolan.

Torsdag: 08.10-13.20

Fredag: 08.10-12.45