Veckobrev v.37

Hej alla i2B,

Alla våra larver blev puppor förra veckan och nu väntar vi med spänning på att de blir fjärilar. Vi håller tummarna att inte alla blir fjärilar i helgen så att vi har möjlighet att kanske få se när någon puppa kläcks nästa vecka.

Vi hade verkligen valfeber hela veckan här och speciellt mycket idag. Vi har haft val i klassrummet (vallokal) och förskoleklassen 0E kom och röstade på våra partier idag. Alltså vilken spänning! Vi fixade fram valnurnor, valsedlar och valbås och gick genom alla dessa begrepp först innan vi började. Efter valet hade vi rösträkning och Eva ringde via FaceTime till oss för att berätta om hur deras resultat blev som avgjorde vinnarpartiet. Mycket bra jobbat av alla och Fredspartiet lila blev vinnaren idag.

Skoljogg
Vill bara påminna om att det är skoljogg nästa vecka på onsdag 19/9 för Anemonerna. Andra halvan Korallerna kan tyvärr ej delta pga simskolan. Skoljoggen är varje år så det finns många år kvar att springa. Det är bra att om barnen har på sig bekväma kläder och skor att springa i den dagen. Det är också jättebra med en vattenflaska.

Föräldrarmöte

Föräldramöte torsdag den 20/9 kl.17.30-18.30 i klassrummet. Välkomna!!

Under veckan har vi bland annat arbetat med:

Svenska: Tränat på vokalerna och pratat om mjuka och hårda vokaler.
Planerat och skrivit sagor. Gått genom läsläxan. Arbetat i Diamantjakten och läsförståelse.

Matematik: Arbetat med jämna och udda tal. Repeterat hundratavlan och övat på talen 0-100 samt ental och tiotal. Genomfört Bedömningsstöd-mattedelen.

No: Studerat och dokumenterat hur pupporna ser ut. Tittat på korta faktafilmer om Nyckelpiggor och Skalbaggar. Haft Gotd om myror.

So: Arbetat vidare med begreppen demokrati och diktatur genom att barnen i par fick sortera olika påståenden om dessa begrepp. Vi har läst serietidningar som handlar om riksdagen och demokrati. Vi har röstat på våra partier och samtalat mycket om val och röstning.

Övrigt: Vi har haft idrott, simskola och skolfoto.

Nästa vecka v.37

Måndag: 08.10-13.25

Idrott-Kom ihåg gympakläder och handduk!


Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Onsdag: 08.10-13.20

Skoljogg Anemonerna- Kom ihåg vattenflaska!


Simskola Korallerna – Kom ihåg badkläder och handduk!


Läsläxa – Kapitel 2 ” Ödehuset”. Kom ihåg att ta med läxmappen till skolan.

Torsdag: 08.10-13.20

Föräldrarmöte kl.17.30 i klassrummet!

Fredag: 08.10-12.45

Gotd

Trevlig helg önskar

Oya, Cicci och Antonio

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *