Hej alla i 2B,

Veckans stora höjdpunkt var såklart när fjärilslarverna kom till klassen i måndags. Vi började med att undersöka deras mat och sedan fick larverna flytta in i en egen burk. Två-två fick barnen hand om en tistelsfjärilslarv. Varje dag har vi nu studerat larvernas utveckling och dokumenterat det i våra fjärilsböcker. Vi tycker att det är så spännande med fjärilslarver och följa deras utveckling.

Vi har också fått två nallar till klassen där de ska skickas på en nalleresa som har koppling till läseboken Diamantjakten. Eleverna har varit delaktiga och har fått vara med bestämma (elevinflytande) vad nallen skulle heta genom omröstning (demokrati). De fick heta Bullen och Maxi och de kommer att påbörja sin resa inom kort.

Läsläxa
Barnen har fått med sig sin första läs- och skrivläxa hem i tisdags. Läxan kommer att vara från onsdag till onsdag framöver, ett kapitel per vecka. Det är läseboken Diamantjakten och en läxbok som hör till. Läxboken är en bok som barnet får skriva med blyerts i. Läseboken är till låns från skolan och läxboken är personlig.

Om läsflytet varierar hos barnet är det extra viktigt att de får stöttning och tränar in tills det blir bra flyt. Samtala gärna om innehållet och bilderna.Gör lässtunderna till en positiv och mysig stund tillsammans.

Studiestöd
Under höstterminen kommer Årstaskolan att erbjuda studiestöd till elever i årskurs 1-3. Respektive klasslärare avgör vilka elever som kommer erbjudas detta studiestöd. Där kan man få hjälp med sina läxor eller med skolarbete som man inte har hunnit klart med under lektionstid eller det är som man vill ha lite extra stöttning kring. Varje tisdag mellan kl. 13.45-14.45 kommer Carolina som är legitimerad lärare att finnas på plats i F112.

Under veckan har vi bl.a. arbetat med:

Svenska: Vi har arbetat med sammansatta ord, vokaler och synonymer. Barnen har läst kapitel 1 läseboken  för sin läskompis och arbetat i Diamantjakten.

Matematik: Vi har övat mycket på ental och tiotal. Vi har även bekantat oss med hundratavlan och arbetat med tal 0-100. Två-två har vi jobbat med problemlösning.

NO: Det har handlat mycket om fjärilslarver och fjärilar. Vi har undersökt, tittat, pratat och skrivit i våra fjärilsböcker. Vi har tittat på en faktafilm om fjärilar och haft Gotd om fjärilar.

SO: Barnen blev klara med sina valaffischer som nu sitter uppe i hallen. Kika gärna in när ni går förbi. Vi spelade in en kort film där varje parti fick berätta om varför vi ska rösta på de. Nästa vecka blir det val då ska 0E komma och rösta på våra partier. Alla var så engagerade och delaktiga. Det blev ett fantastiskt bra grupparbete och barnen fick såklart mycket beröm för det.

Nästa vecka v.37

Måndag: 08.10-13.25

Idrott-Kom ihåg gympakläder och handduk!
Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Onsdag: 08.10-13.20

Skolfoto kl.08.10 – kom i tid!
Simskola Korallerna – Kom ihåg badkläder och handduk!
Läsläxa – Kapitel 1 “Resande nallar”. Kom ihåg att ta med läxmappen till skolan.

Torsdag: 08.10-13.20

APT

Fredag: 08.10-12.45

Gotd

Trevlig helg önskar

Oya och Cicci

En tanke om “Veckobrev v.36

1. Ragnhild says:

Ni gör verkligen spännande och lärorika saker! Kul med sammansatta ord tycker jag😄 Ett ord jag och Astas lillasyster kom på som ett intressant sammansatt ord är örn+ gott, alltså örngott!