Veckobrev v.3

Hej alla familjer,

Vi har haft en härlig vecka med mycket bra arbetsro och glada barn den här veckan. Vi avslutade veckan med att säga hej då till Antonio då han ska vara bortrest i ca. tre månader. Barnen ritade teckningar för honom och vi bjöd på frukt och saft och haft en mysig stund tillsammans. Maria som har börjat hos oss kommer att vikariera för Antionio under tiden.

Under veckan har eleverna bland arbetat med multiplikation i matematik. Hittills har vi övat på 2:ans, 5:ans samt 10:ans tabeller. På svenska lektionerna har vi skrivit piratberättelser med inspiration från vår högläsningsbok Ester Tagg och den flygande holländaren. Vi har även arbetat med ordklassen substantiv och två -två har vi samlat så många substantiv vi kom på i klassrummet. På No lektionen har vi samtalat och sett film om stjärnor och stjärnbilder. Därefter skapade vi bilder med våra stjärntecken. Jag har även visat appen SkyView för barnen samt en stjärnkarta från teknikens hus. Barnen blev intresserade av de olika stjärnbilderna och önskade att jag skulle skriva om appen här på veckobrevet.

På So:n har vi pratat om pengar, olika betalningsformer, varor och tjänster. Klassen fick även en liten läxa om det som ska tillbaka till skolan senast nästa vecka på torsdag. Veckans Gotd lektion handlade om spelet Minecraft och vilka samtal det blev efteråt!😉

Info från Cicci om måndagar- fritids

 Måndagar är fritids utflyktsdag vilket innebär att vi generellt går på utflykt direkt efter skolans slut 13.05. Oftast tar vi med oss mellanmål för att få mera tid, då är vi oftast tillbaka senast 15.45. Ibland går vi på kortare utflykter och då äter vi mellanmål på skolan.

På Bakgårdens fritidsblogg lägger vi ut schema för veckans aktiviteter och där står det upplägget för måndagens aktivitet. Ni som har barn som går hem själva behöver stämma av hur ni gör dessa dagar. Ska ert barn gå hem direkt efter skolan och inte med på utflykten, eller gå hem ifrån utflykten eller hem efter utflykten. Vi har inte tid att ringa och kolla med er vad som funkar bäst utan detta behöver ni bestämma hemma tillsammans med ert barn. Har vi inte hört något eller om ni har missat att prata om detta så kommer barnet att följa med på utflykten.

Inför nästa vecka, v.4

Måndag: 8.10-13.05

Idrott

Tisdag: 08.10- 13.45

Onsdag: 08.10- 13.45

Läsläxan kap.15, läxboken s.17

Torsdag: 08.10-13.35.

So-läxan.

Öppet hus (frivilligt) kl. 16-19. För mer info klicka på länken: https://arstaskolan.stockholm.se/nyheter/2019/01/07/varmt-valkommen-till-oppet-hus-pa-arstaskolan

Fredag: 08.10-13.25

Idrott

Gotd

Viktiga datum framöver:

24 januari Öppet Hus

29 januari har skolan en studiedag, denna dag är det jourfritids. Se tidigare info.

7 februari – APT

Trevlig resa Antonio önskar 2B

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *