Hej alla i 1c1,

Tack för en super härlig och trevlig Årstafestival igår!

Nästa vecka på tisdag den 29/5 kommer vi att städa och rensa i lådorna i klassrummet. Barnen behöver ta med sig en rymlig påse/kasse för att ta hem en del arbeten och böcker. Markera gärna påsen med ditt barns namn. Detta önskar vi att man har tagit hem sedan senast på fredag eftermiddag.

Läsläxa

Nu är vi färdiga med läsårets läsläxa så klassen har inte fått någon ny läsläxa. Dock har vi uppmanat barnen att fortsätta att läsa hemma. Hjälp dem med att hålla igång läsningen och ha lässtunder minst några gånger i veckan från och med nu och även i sommar. Då kommer de få en så mycket bättre start när skolan rullar igång igen i augusti.

Oya ledig under v.23
Jag (Oya) kommer att vara ledig under vecka 23 den 4/6, 5/6 och 7/7.
Alicia kommer att vara vik. under min ledighet samt Cicci och Tobias är med klassen. Jag är tillbaka och är självklart med på klassens avslutning fredag den 8/6.

Information om Walking från Cicci
En gång i veckan går barnen på promenad i halvklass, vi kallar det för walking. Vi går i ca 45 minuter. Under tiden som vi går pratar vi bland annat om träd, fåglar, vårtecken och allemansrätten. Vi har också matat änderna och pratar om vad som är viktigt att tänka på när vi människor närmar oss djur. Att vi tex inte kastar in pinnar och stenar i vattnet när det är änder i vattnet, att vi kan mata änderna men om de backar undan så går vi inte efter dem och att vi inte jagar eller försöker klappa änderna. Det här är så klart självklara saker men som barnen behöver tränas på. Under walkingen finns det även gott om tid att prata med kompisar om allt möjligt och vi har många spännande samtalsämnen. Barnen för dessutom en ”paus” ifrån skolan där de får komma ut i naturen samtidigt som barnen får röra på sig

Under veckan har barnen:

• Arbetat med att mäta med centimeter
  • Har lärt oss om den äldre måttenheten spann. Eleverna har mätt olika saker med sitt eget spann. Vi har även diskuterat varför spann exempelvis inte är en bra mätmetod
  • Haft ett summativt prov i matematik
  • Har arbetat vidare med våra färg- och rimdikter och ritat bilder till dikterna
  • Haft idrottsdag på Farsta IP
  • Haft idrott
  • Haft walking i halvklass med Cicci
  • Har övat inför vårt sånguppträdande på skolavslutningen och eleverna ser fram emot att få visa er.
  • Tittat på Gudar och badkar om veckodagen lördag och skrivit en text utifrån filmen.
  • Gick genom läsläxan ock skrivit bokrecensioner
  • Haft Gotd om Harry Potter
  • Spelat Kahoot (digitalt frågesport) som handlade om vad vi kommer vi ihåg från boken Den magiska kulan. Mycket uppskattat av barnen!

Inför vecka 22

Måndag: 08.00-13.10

Idrott-utomhus: Packa kläder efter vädret, skor och handduk.

Tisdag: 08.00-13.40

Städa i lådor- Ta med påse

Onsdag:08.00-13.40

Sommarutflykt- Ta med matsäck

Torsdag: 08.00-13.10

Idrott-utomhus: Packa kläder efter vädret, skor och handduk.

Fredag: 08.00-13.00

Trevlig helg☀🌷