Hej alla i 1c1,

Hoppas ni har haft en skön ledighet med eller utan snö. Nu är vi igång igen i skolan och det känns riktigt roligt!

Cicci har varit på semester under veckan och hon är även på semester nästa vecka. Hos oss kommer då Nadia jobba som vikarie.

Det har varit en kort vecka, men vi har hunnit med en hel del ändå. Vi har bland annat;

• har tillverkat nyårsraketer. Barnen fick skriva i sina raketer om vad de önskar lära sig denna termin. Många önskade lära sig att skriva längre texter, lära sig mer matematik bland annat.Det var kul att läsa deras önskningar och vi hoppas och ska jobba för att alla får dem uppfyllda. Resultaten sitter uppsatt i klassrummet.
  • har arbetat med djurspår. Vi har tittat på filmer och bilder som handlar om olika djurspår. Sedan gick vi till Snokenskogen för att utföra ett uppdrag som handlade om att leta efter djurspår. Det var väldigt uppskattat lektion av barnen!
  • har gjort en uppgift om jullovet. Uppgiften går ut på att eleverna ska ställa frågor, svara på frågor samt skriva. Hittar man en kompis som till exempel har ”ätit hamburgare” så får man skriva kompisens namn på den tomma raden.
  • har haft idrott
  • har lyssnat på ett avsitt ur barnradion ”Konstiga djur” av Lotta Olsson.

Öppet hus

På torsdag den 18/1 kl 17.00-19.00 är det Öppet Hus på Årstaskolan. All verksamhet är förlagd på Bakgården. Det är vi vuxna som visar upp verksamheterna i de olika årskurserna. Vi har öppet parallellt på Årsta torg och Årstaviken (högstadiet). Öppet Hus är till för alla vårdnadshavare som vill veta mer om Årstaskolan eller kanske funderar på att söka hit. På plats kommer personal från olika stadier att finnas för att visa upp olika aktiviteter/läromedel som vi arbetar med, både skola och fritids.

Läsläxa

Nu är det dags att börja med läsläxan igen. Barnen läser kapitel 14 ur ”Den magiska kulan” högt 3-4 gånger eller tills man får fint flyt i läsningen. Gör sidan i den tillhörande läxboken med blyertspenna. Ta med läxmappen till skolan nästa vecka på torsdag.

Studiestöd

Under vårterminen kommer Årstaskolan att erbjuda studiestöd till elever i årskurs 1-3. Respektive klasslärare avgör vilka elever som kommer erbjudas detta studiestöd. Varje torsdag mellan kl 14-15 kommer en legitimerad lärare att finnas på plats.

Museibesök den 6/2

Vi ska ha en minilektion som heter Fågel, groda eller mittemellan? av en museipedagog. Lektionen handlar om vad som kännetecknar de olika djurgrupperna, däggdjur, fågel, groda och kräldjur. Barnen behöver ha matsäck och dryck med sig. Om möjligheten inte finns att ta med egen matsäck, maila då mig så ordnar skolan det.

Inför nästa vecka, v.3:

Måndag: 8.00-13.10

Idrott: tag med idrottskläder, handduk och inomhusskor.

Tisdag: 8.00-13.40

Onsdag: 8.00-13.40

Dans och rörelse i halvklass

Torsdag: 08.00-13.10

Idrott: tag med idrottskläder, handduk och inomhusskor.

Läsläxan: kap. 14, läxboken s.16; ta med läxmappen till skolan.

Fredag: 08.00-13.00

Viktiga datum framöver:

18/1 öppet hus på Årstaskolan torsdag mellan 17:00-19.00. Frivilligt deltagning.

1/2 APT

6/2 studiebesök på Naturhistoriska museet. Se ovan för mer info!

Vecka 7 temavecka

Vecka 9 sportlov