Hej alla glada,

Då var vi tillbaka efter lovet och allt är i full gång igen. Det är sol och varmt och äntligen är det VÅR! I onsdags när vi var på bondgården så hade vi tur med vädret och vi hade ett mycket lyckat besök överlag. Bilder från besöket finns i ett tidigare inlägg.

Läsläxa

Eleverna har kapitel 24 i boken “Den magiska kulan” som läxa till torsdag. Läs kapitlet 3-4 gånger eller tills du fått ett fint flyt i läsningen.Gör tillhörande sida i lilla läxboken med blyertspenna. Vi går igenom läxan tillsammans i klassen på torsdagen. På torsdag eftermiddag kan ni ta hem läxmappen.

Utvecklingssamtal

Nu är det snart dags för terminens utvecklingssamtal. Bedömningstödet i matematik och svenska kommer att slutföras nästa vecka. Resultaten från dessa kommer bland annat ligga till grund inför skrivandet av barnens individuella utvecklingsplan (IUP).
Utvecklingssamtalen kommer att pågå under två heldagar: tisdag 24/4 v. 17 samt tisdag 8/5 v.19. Carolina kommer att ha klassen under dessa dagar. Information och tider för samtalen har skickats hem via mail. Toppen att så många har bekräftat sina tider via mail till mig. Har ni inte gjort det än så är det jättebra om ni gör det snarast. Då vet vi att alla vårdnadshavare har tagit del av infon.

Toalettävling på lågstadiet

Elevrådet har anordnat en toalettävling för lågstadiet för att vi ska se till att hålla våra toaletter så fina och fräscha som möjligt. Under veckan så har vi samtalet mycket med våra barn om toalettvett och har redan börjat pynta vår toalett. Det är så kul att se att barnen så involverade i detta.

Under veckan har vi bl.a.

• Haft summativ prov i matte på kapitel 2 . Vi gör summativa prov efter varje arbetsområde i matematik för att se vad vi lärt oss. Vi gör också formativa (framåtsyftande) bedömningar i form av exit ticket och samtal under tiden när vi arbetar för att få syn på eventuella missförstånd som vi behöver repetera.
  • Genomfört Nta-Balansera och väga uppdrag- Byggt varsin mobil som hänger i klassrummet. Först diskuterade vi vad en mobil är. Vi kom fram till att en mobil behöver inte vara en telefon utan det kunde också vara en sådan som bebisar brukar ha över sina säng eller skötbord. Vi pratade även om hur viktigt det är att mobilen balanseras rätt. Sedan har vi börjat bygga ihop våra mobiler med hjälp av sugrör och gem.
  • Arbetat med Bondgårdsdjur. I grupper har vi börjat skapa planscher om ett bondgårdsdjur genom att rita bilder och skriva texter till. Detta fortsätter vi jobba med nästa vecka.
  • Besökt en Bondgård
  • Arbetat med bokstäverna Y och G.
  • Haft Gotd om Romer. Pratat om romernas nationaldag som var den 8/4.
  • Haft läsläxa. På senaste veckorna så har barnen arbetat i par med läsläxan. Parläsning är en läsmetod där eleverna läser två och två och syftet är att öka läsflytet och läsförståelsen. De läser läxan för varandra först, sedan ger varandra skriftligt positivt respons. Slutligen skriver de meningar till bilderna som tillhör kapitlet. Mycket uppskattat av barnen!
  • Haft idrott och rörelsepauser.
  • Haft dramalek med Cicci.
  • Läs högt ur boken ”Blåbärshäxan” av Annika Holm.
  • Genomfört Bedömningsstöd i svenska/halvkass

Inför v.16

Måndag: 08.00-13.10

Ta med idrottskläder, handduk och gympaskor.

Tisdag: 08.00-13.40

Onsdag: 08.00-13.40

Torsdag:08.00-13.10

Ta med idrottskläder, handduk och gympaskor.

Läsläxa: Läs kapitel 24 i Den magiska kulan. Gör tillhörande sidor i läxboken.

Ta med läxmappen till skolan!

Fredag: 08.00-13.00

Gotd

Viktiga datum framöver:

19/4 APT

23/4 Bokbytardag på Bakgården

v.17 25/4 och v.19 8/5. Utvecklingssamtal

30/4 och 11/5 Klämdagar-Skolan ät stängd, fritids öppet fö anmälda barn.

15/5 Besök till Skansen

17/5 APT, enhetsråd, skolråd