Hej alla elever och vårdnadshavare,

Tack för alla trevliga utvecklingssamtal hittills. Det är alltid lika roligt att träffa er. Hoppas ni känner att det varit lika givande som vi. Efter lovet så kör vi andra delen av samtalen. Välkomna!

Den här veckan har vi i matten fortsatt att jobba med positionssystemet. Vi har övat på huvudräkningsstrategien tiotalsövergång vid addition och subtraktion. Till exempel, additionen 138+7 räknar man genom att först dela upp talet 7 som 2+5. Man adderar först upp till hela tiotal och sedan lägger man på resten.

138+7=

138+2+5=

140+5=145

Under veckan har eleverna två-två skrivit räknehändelser inom talområdet 0-10. Sedan ritade de en passande bild till sin räknehändelse. Räknehändelser som vi har gjort kommer att bli en bok som sedan kommer att lämnas över till en förskoleklass.

Utöver detta så har vi påskpysslat på Bakgården genom att skapa fina påskägg i tvärgrupper.

Efter påsklovet den 23/5 kommer vi uppmärksamma Världsbokdagen genom bland annat en bokbytaraktivitet. Det har även planerats in lite andra aktiviteter som är kopplat till läsning och böcker.

När det gäller läsläxan så har eleverna kapitel 25 (sista kapitlet) i Diamantjakten som läsläxa över lovet. Den här gången ska läxan tas med till skolan torsdag den 25/4 pga utvecklingssamtalen.

Veckans Gotd lektion handlade om Göran Kropp. Be gärna era barn att berätta om det för er.

V.16

Påsklov

V.17

Måndag: Annandag påsk

Tisdag: 08.10-13.45

Bokbytardagen

Onsdag: 08.10- 13.45

Utvecklingssamtal andra delen

Torsdag: 08.10-13.35

Läsläxa kapitel 25

Utvecklingssamtal eftermiddag

Fredag: 08.10-13.25

Idrott

Gotd

Viktiga datum:

V.16 Påsklov

23/4 Bokbytardagen på Bakgården

7/5 Stormöte för personalen. Anmäl till jourfritids om du behöver omsorg efter 15.15.

16/5 APT samt föräldraråd

Vi önskar er en skön och härlig påskledighet/helg och vi ses igen tisdagen den 23 april.

Glad påsk!☀️🐣🐥