Hej alla där hemma,

Hoppas att ni har haft ett trevligt lov. Efter två veckors hemmavistelse på grund av sjukdom och efter en veckas lov var det skönt att vara tillbaka på jobbet igen och träffa alla glada barn. Det märktes att barnen var utvilade och laddade efter lovet och vi kom in i rutinerna snabbt. Cicci har varit på semester i början av veckan och kom tillbaka i torsdags. Oskar vikarierade och det har gått bra.

Denna vecka har vi börjat arbeta med den nya matteboken. Det första kapitlet handlar om den analoga klockan. Vi har tränat hel, halv, fem över, tio över, kvart över, tjugo över, fem i halv, halv, fem över halv, tjugo i, kvart i, tio i och fem i på många olika sätt. Vi har också repeterat vad de olika visarna heter samt övar på att uppskatta tid. Barnen har fått spela olika klockspel, övat på Skolplus samt övat på att visa vad klockan är på småklockor som vi har i klassrummet. Vi fortsätter att arbeta med kockan lite till nästa vecka samt börjar med 3: ans multiplikationstabell. Träna gärna hemma! Vid sidan om klockan så har vi repeterat en del annat som talrad, talföljder samt dubbelt och hälften.

I svenskan har vi bland annat gått genom ng-ljudet. Ng-ljudet kan stavas på tre olika sätt; ” ng, g och n” som till exempel i orden säng, regn och hink. Målet är att eleverna ska veta hur man stavar ord med ng-ljud på rätt sätt. Vi har gått genom läsläxan och läst tillsammans med läskompisen. Sedan har barnen skrivit respons till varandra. Vi avslutade med att öva på sammanfatta kapitlet. Att sammanfatta det lästa texten och ta ut det viktigaste ur texten kan ibland vara en utmaning för vissa. Det är därför är det viktigt att ni läser och samtalar om det lästa kapitlet hemma så att man övar på läsförståelse.

På No har börjat arbeta med tema kroppen som vi kommer att jobba med i några veckor framåt. Vi startade upp med strukturen “mina ord, dina ord.” Eleverna fick själva fundera på vilka yttre kroppsdelar de kunde namnet på och skrev på mina ord. Sedan fick de lugnt gå i klassrummet med uppsträckt hand för att hitta en ledig kompis. När de hittade en kompis gjorde man high five och sedan jämföra sina listor och hitta ett ord som kompisen hade som en själv inte hade. Detta ord skulle de skriva under rubriken ”dina ord”. Slutligen sammanställde vi det och gjorde en individuellt uppgift utifrån det.

Under So lektionen fortsatte med temat livet förr i tiden. Vi tittade på två avsnitt ur Madicken och diskuterade filmen efteråt. Härliga diskussioner!

Veckans Gotd lektion handlade om hajar. Vi fick lära oss om mycket spännande fakta om hajar och skrivit ner det i våra Gotd-böcker. Fråga gärna ditt barn varför ledtråden för Gotd var “benlös simmare”.

Nästa vecka v.11

Måndag: 8.10-13.05

Idrott

Tisdag: 08.10-13.45

Utomhuslektion- kläder efter vädret

Onsdag: 08.10- 13.45

Läsläxan kap.21, läxboken s.23

Torsdag: 08.10-13.35

Fredag: 08.10-13.25

Idrott

Gotd

Viktiga datum:

12 mars Fältlabbet. Läs tidigare inlägg för mer info.

14 mars APT- enhetsråd-skolråd

Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Oya, Oskar, Cicci och Maria