Hej alla glada i 2B,

Ännu en härlig höstvecka har passerat och nu återstår det tre veckor innan läslov/höstlov.

Teater på måndag
På måndagen ska vi titta på en teaterföreställning på Årsta torg. Föreställningen handlar om gatubarn från Kenya. Det är en fortsättning på föreställningen som vi tittade på förra året. Det blir ingen idrottslektion på måndag då teatern börjar kl. 09.00. Barnen har simskola som vanligt.

Studiero-arbetsro
Vi har pratat om vad studiero betyder för vår klass och vi har kommit överens om att det kan betyda olika beroende på vilken lektion man har. Har man en tystlektion då är det eget arbete och lägre nivå på ljud, har man en visklektion då är det oftast pararbete. Det finns också pratlektioner då kan man prata med normal samtalston. Vi har också en ljudsignal som visar vilken ljudnivå man har på lektionen. Alltså, sammanfattningsvis har vi kommit fram till att studiero-arbetsro är inte bara tystnat per definition, det är även att lyssna på varandra, att komma in i tid till lektionen och m.m. Det är vi tillsammans har kommit fram till kommer vi att sätta upp utanför vårt klassrum.

Utvecklingssamtal
Tider för utvecklingssamtal har mejlats ut till alla vårdnadshavare under veckan. De flesta har bekräftat sin tid via mejl till mig, toppen och ni som inte har gjort det än gör gärna det snart, så vi vet att du har fått en tid. Vi ser fram emot samtalen! Varmt välkommna!

Fjärilshuset

Torsdagen den 18/10 kommer klassen att åka till Fjärilshuset. Vi åker ca kl. 9.00 och är tillbaka ca kl. 13.00. Vi kommer ta med oss lunch från skolköket. Barnen behöver ta med sig då en tom matlåda, bestick och vattenflaska. Lunchen kommer att ätas utomhus så ett sittunderlag kan vara bra att ha med också.

Läsfixarna
På föräldramötet har vi tagit upp att vi arbetar med läsfixarna och vad det innebär. Jag skulle skicka hem bilder och lite info om läsfixarna så att ni kunde använda er av de när ni läser hemma.
Det skickades hem en papperskopia på läsfixarna igår. Mer info om läsfixarna och inspiration kan ni hitta på www.enlasandeklass.se

Enhetsråd/skolråd

På torsdag är det APT samt Enhetsråd och Skolråd. Enhetsråd och Skolråd är som förra terminen uppdelade på F-6 Årsta torg och 7-9 Årstaviken. Våra representanter är Caroline (Neylas mamma) och Märta (Irma AOs mamma). Om ni har några saker som ni vill tas upp på rådet så hör gärna av er till våra föräldrarrådrepresanter.

Under veckan har vi bland annat arbetat med:

No: Vi har börjat runda av temat om fjärilars liv genom att vi utvärderat målen för temat och samtalat om vad vi har lärt oss. Nästa vecka kommer vi att avsluta det genom skriva ner ner vad man lärt sig.

Matematik: Vi har arbetat med addition och subtraktion med ental och tiotal. Just subtraktionen med tiotal upplevde några lite utmanande, men vi fortsätter att öva på det även nästa vecka.

So: Fortsatt att arbeta med yrken. Barnen har skrivit ner sina top 5 yrken och berättat varför de har valt dessa yrken. Eleverna fick även titta på en film som handlade om polisyrket och diskuterade efteråt. Vi har även haft klassråd där vi diskuterade bland annat städning på toaletterna och skolmaten. Vissa av förslagen tog vi med oss till elevrådet, där Neyla och Linnea representerar vår klass.
Om det är någon förälder som vill komma på besök och berätta om sitt yrke så vore det jättetrevligt – hör gärna av er till mig då! Ni är hjärtligt välkomna. Det räcker med en kort presentation och sedan får eleverna ställa frågor.

Svenska: Gått genom läsfixaren repportern och vad den gör. Att repportern  ställer olika frågor till texter så att man ska förstå texten bättre. Vi har varit på skolbiblioteket och haft boksamtal samt lånat nya böcker. Skolan har anställt ny bibliotekarie och hon är så toppen tycker vi. Barnen fick även öva på sätta punkt och frågetecken på omkastade meningar.

Övrigt: Vi har haft Gotd om Colosseum, ännu en spännande lektion med många olika gissningar, kloka resonemang och nyfikna barn! Kul!
Alla barn i klassen har fått en brevvän från en skola som ligger i Helsingborg och vi har redan börjat skiva brev till våra nya vänner.

Nästa vecka v.41

Måndag: 08.10-13.25
Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-13.25

Onsdag: 08.10-13.20
Simskola Korallerna – Kom ihåg badkläder och handduk!

Läsläxa – Kapitel 5. Kom ihåg att ta med läxmappen till skolan.

Torsdag: 08.10-13.20

Fredag: 08.10-12.45