Välkomna!

Hej och välkomna alla elever och vårdnadshavare i 2B till ett nytt läsår hos oss!

Hoppas ni har haft en skön sommar och är laddade inför ett nytt spännande läsår tillsammans med oss! Det ska bli roligt att träffa er igen! Det mesta i tvåan kommer att vara som tidigare, men en del nya saker kommer att hända som bl.a. att vår klass kommer att heta 2B framöver och att vi kommer att åka på simskola en gång i veckan under höstterminen. Vi kommer också att ha engelska en gång i veckan och vår klass har blivit tilldelad en ny idrottslärare som heter Patrik Bäckström. Här nedan följer lite information om läsåret samt de första skoldagarna.

Skolstart 20/8 – äntligen!

Kl. 08.50 Skolstarten är nästa vecka  på måndag 20/8 kl. 9.00 på stora skolgården, men vi samlas en liten stund innan det ca kl. 8.50 utanför vår ingång på Bakgården för att gemensamt gå och ställa oss på skolgården.
Kl.09.00. Gemensam uppstart på skolgården med välkomsttal från rektorn. Håll utkik efter skylten 2B på skolgården! Därefter går vi till klassrummet för upprop och lite info. Skoldagen slutar kl.13.30 och då tar fritids vid.

Idrott och hälsa

Barnen kommer att ha idrott på måndagar kl. 09.05-10.05 under höstterminen med start vecka 35. Vänligen se separat inlägg om det från idrottsläraren!

Skolsim

Barnen kommer att ha sin simundervisning med start på v.35. Vår klass kommer att ha simundervisning i halvklassgrupper tillsammans med 2C från Bakgården. Halvklassgruppen-Anemoner kommer att simundervisning på måndagar kl.12.35-13.35 och andra halvklassgruppen-Korallerna kommer att simundervisning på onsdagar kl.09.40-10.40. Barnen behöver ha med sig: badkläder, handduk och ett hänglås med nyckel. Skolsimmet pågår under perioden 27/8 – 12/12.

Vi välkomnar Antonio som ny kollega i klassen

Antonio har varit vikarie i klassen och på fritids under terminen så barnen känner till honom. Antonio kommer främst att ha ett resursuppdrag.Tobias kommer att jobba kvar på Bakgården och vara knuten till klass 0E men jobba kvar på fritids.

Dessa tider gäller för övriga skoldagar under första veckan:

Måndag: 8.50-13.25
Tisdag: 8.10-13.00
Onsdagar: 8.10-13.15
Torsdag: 8.10-13.20
Fredag: 8.10- 12.55

v.35 så kör vi igång enligt schema, vilket innebär att alla skoldagar börjar kl. 8.10.
Så snart som möjligt efter skolstarten kommer ni att få ta del av ett fullständigt skolschema med alla lektionstider och sluttider samt övrigt information.

OBS! Viktiga papper

Fyll i blanketterna Elevuppgifter, Specialkost (vid allergier, lämnas in med läkarintyg) och lämna dessa till Oya eller Cicci så fort som möjligt, dock senast fredag den 31/8.

Vi ser fram emot ett nytt läsår tillsammans!

Hör gärna av er om ni undrar över något eller har funderingar!

Vänliga hälsningar,

Oya, Cecilia och Antonio