Läsning under sommarlovet

Hej,

Som jag nämnde tidigare så är det viktigt att hålla igång läsningen över sommaren. Då sommarlovstappet är ett väldokumenterat fenomen, det har forskats mycket om och det pratas mycket om i skolvärlden. Det enda sättet att undvika sommarlovstappet i läsning är att läsa! För att uppmuntra eleverna till läsning under lovet så kommer jag att skicka med ett läsbingo. Klassen får en stjärna för varje full läsbingo som lämnas in efter lovet.

Ett annat tips för att hålla igång läsningen på ett stimulerande och roligt sätt är denna sida: https://www.jagharläst.se/for-foraldrar och https://www.jagharläst.se/. Det utgår på att man läser en bok och får sen göra en enkel recension på boken som kommer att skickas till mig deras lärare. Detta gör att de förhoppningsvis känner sig motiverade till läsning när de vet att jag får en personlig recension från de i mitt mejl som jag kan läsa. Ni kan själva gå in och läsa hur det går till, men jag kommer också visa för eleverna på måndag. Tror vi tillsammans kommer att inspirera våra barn för att läsa ännu mer.

Ett tredje tips är denna film som handlar om öka barns läslust. https://youtu.be/aN67MHKppME

Jag hoppas att ni hittar en bra rutin där ert barn både får höra berättelser samt läsa själva och ni får så trevliga lässtunder tillsammans. Tänk på att lite läsning är bättre än ingen alls.

Vänligen📚📚

Oya

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *