Info från idrottsläraren Patrik

Hej, i år är det jag, Patrik Bäckström, som kommer vara klassens idrottslärare. Vi kommer börja med uteidrott direkt och det första temat som vi kommer att ha är orientering, där vi ska lära oss mer om kartan och att hitta rätt. Det blir också en del lekar ute under samma period. När vi går in kommer det bli två stora teman denna termin, motorik och puls. Inom temat motorik kommer vi köra hinderbanor, stationer och lekar, alltså aktiviteter där vi tränar på att ha koll på kroppen i olika rörelser. Med puls menar vi hjärtats puls och här bli det full fart med aktiviteter där vi springer och tränar hjärtat och lär oss mer om varför man ska röra på sig. Min tanke är att det ska bli mycket fart och lite prat så att vi verkligen fyller på med kroppens behov av 60 min rörelse varje dag.

Att ta med till idrotten:

· Idrottskläder (kläder att byta om till som man kan svettas och som är lätta att röra sig i)
· Handduk (jag tycker att man duschar efter idrotten och skickar ni som föräldrar med handduk räknar jag med att era barn ska duscha)
· Skor som man kan springa i (har man inte inneskor idrottar man barfota, inga strumpor pga halkrisken)

Är det något du tycker är viktigt som jag ska veta om ditt barn som påverkar idrotten, tex astma, allergier osv skicka gärna ett mail.

Vi ses / Patrik patrik.backstrom@stockholm.se

Vecka