Årets sista veckobrev v.50

Hej på er alla i 2B,

Denna vecka har tyvärr kantats av lite sjukdomar bland personalen och barnen. Jag, Oya var tyvärr sjuk måndags och tisdags, då hade en vikarie, Cicci och Antonio hand om klassen och allt har flyttat på som vanligt.

Tiden har gått fort och nu är det bara några dagar kvar på terminen. Nu väntar det ett härligt jullov! Flera inslag av jultema har skett under veckan. Här på Årstaskolan har vi haft ett riktigt stämningsfullt luciafirande! Åk 3 ” lussade” för hela lågstadiet. Sedan fick vi tomtegröt till lunch och lussebullar till fikan samma dag.

Idag,fredag hade vi julpyssel på Bakgården under en lektion då barnen fick pyssla en julstjärna och en jultomte var. Mysigt! Pysslandet var mycket uppskattat av barnen. Idag hade vi också ett fantastiskt julbord som det pratades mycket om bland barnen. Glada och nöjda barn!

Simskola och idrott

Eleverna har haft terminens sista simskola tillfällen den här veckan. Bra kämpat! Nästa termin kommer de ha idrott två gånger i veckan, nämligen på måndagar och fredagar med start i januari.

Skansen 18/12

Vi kommer att åka till Skansen för att undersöka hur människor firade jul förr i tiden i Sverige bland annat. Vi åker runt kl. 08.15 så kom i tid! Barnen behöver ha med sig lunchmatsäck och varma kläder. Det går även bra att ha varmchoklad med sig om man vill. Vi beräknar att vara tillbaka ca kl.13.30.

Läsläxa 19/12

Kapitel 13 i Diamantjakten och gör tillhörande sidan i läxboken. Läs tills du får bra flyt och samtala om innehållet och bilderna. Tänk på att forma bokstäverna uppifrån och ner samt på stor bokstav och punkt när du skriver.

Detta blir sista läsläxan för terminen. Vi tar en paus från Diamantjakten under lovet. Det kommer att delas ut ett jullovsbingo istället!

Julavslutning 21/21

Den 21/12 är det julavslutning, vi träffas i klassrummet kl.08.00 för utdelning av terminsintyg och lite sånger. Kl.08.30 går vi tillsammans ut till skolgården för en gemensam dans. De föräldrar som vill och kan är välkomna på vår avslutning!

Under veckan som gått har vi bland annat arbetat med:

Vi har börjat arbeta med räknesättet multiplikation. Vi har bland annat pratat om grunderna. Att talen som multiplicerar kallas faktor och resultatet heter produkt på mattespråk. Vidare har vi samtalet om att multiplikation egentligen är upprepad addition.

•Vi har arbetat i arbetsboken Diamantjakten och har gått genom läsläxan.

•Vi har skrivit en faktatext om Big Bang! Fråga gärna era barn vad det handlar om!

•Vi har skrivit om en fantasi planet där man skulle hitta på en egen planet som skulle ha olika egenskaper.

•På högläsningen har vi lyssnat på Skorstensjul.

Vecka 51:

•Mån: 08.10-13.25

Medtag idrottskläder och handduk.

•Tis: 08.10-13.30

Skansen- Medtag matsäck.

•Ons: 08.10-13.20

Läsläxa kapitel 13- Medtag läxmappen.

Tor:08.10-13.25

Fre.