Hej alla i 1c1!

Vilken härlig vecka vi har haft med snö och solsken. Nu har vi kommit igång med skolarbetet på riktigt och det märks att barnen har lite nya krafter. Pigga och glada barn som har arbetat flitigt hela veckan och fått massa stjärnor. Härligt!

Under veckan så har Nadia hjälpt oss och gjort ett grymt arbete när Cicci var ledig.Det tackar vi henne så mycket för.

Vår klass har fått studiebesök under veckan av en skola från Sundsvall. De ville titta och få lite inspiration för sitt arbete med digitalisering samt lärmiljöer. Besöket gick jättebra och era barn var exempelariska!

Under veckan har vi bland annat;

• arbetat med talen 11 och 12. Vi har tränat på talets uppdelning samt addition och subtraktion där talen finns med.
  • arbetat med diagram. Vi har gått igenom vad en diagram är och hur man tolkar en diagram
  • haft Veckans bokstav Åå och arbetat i våra arbetsböcker
  • börjat arbeta med tema trafik. Vi kommer att lära oss om trafiksäkerhet, olika vägmärken, regler i trafiken och om hur trafiken runt vår skola ser ut under det temat. Barnen har fått rita sin skolväg och vi har samtalat om hur de tar sig till skolan och vad de tycker om sin skolväg. Kan den förändras till det bättre?
  • haft Gotd om reflexer
  • programmerat med Beeboots i Makerspace
  • tittat på film och skrivit en faktatext om Ekorre två-två i våra paddor
  • tillverkat vem där bilder som handlar om djurspår, dessa kommer att sättas upp nästa vecka, så kom och titta.
  • haft idrott
  • haft dans och rörelse- halvklass Anemoner
  • haft läsläxa

Besök till den Naturhistoriska museet den 6/2

Vi ska ha en minilektion som heter Fågel, groda eller mittemellan? av en museipedagog. Lektionen handlar om vad som kännetecknar de olika djurgrupperna, däggdjur, fågel, groda och kräldjur. Barnen behöver ha matsäck och dryck med sig. Om möjligheten inte finns att ta med egen matsäck, maila då mig så ordnar skolan det.

Inför nästa vecka, v.4

Måndag: 8.00-13.10
Idrott: tag med idrottskläder, handduk och inomhusskor.

Tisdag: 8.00-13.40

Onsdag: 8.00-13.40
Dans och rörelse i halvklass-koraller

Torsdag: 08.00-13.10
Idrott: tag med idrottskläder, handduk och inomhusskor.
Läsläxan: kap. 15, läxboken s.17; ta med läxmappen till skolan.

Fredag: 08.00-13.00

Viktiga datum framöver:

1/2 APT
6/2 studiebesök på Naturhistoriska museet. Se ovan för mer info!
Vecka 8 temavecka
Vecka 9 sportlov