Hej på er!

Veckans höjdpunkt för många var säkerligen besöket på Fjärilshuset. Besöket där gick jättebra och vi fick se många fina djur, men också en del lite läbbiga djur. Se bilder från besöket i det tidigare inlägget.

Utvecklingssamtal
Ännu är det en del utvecklingssamtal kvar till efter höstlovet, men vi vill tacka för fina samtalen hittills. Det var intressanta, givande och trevliga samtal som vi har haft tillsammans med er och ert barn.

Prao-elev
Nästa vecka får vi Vincent som prao-elev från 9:an.Han kommer att vara hos oss i en vecka.

Under veckan har vi bland annat arbetat med:

Svenska: Skrivit och läst en massa den här veckan med. Besökt skolbibliotek och lånat nya böcker och haft högläsning ur ”Handbok för superhjältar”.Samtalat om återberättande texter och övat på att skriva en återberättande text. Arbetat vidare i Diamantjakten och pratat om vad ett brev är och hur man skriver ett brev. Vi har nu skickat iväg våra brev till våra brevvänner. Spännande!

Matematik: Vi har tränat vidare på addition med tiotalsövergång och arbetat klart sidorna i matteboken. Vi har även övat en del på problemlösning.

No: Vi har inlett ett nytt tema på No,tema Rymden och lärt oss om Sveriges första astronaut Christer Fuglesang genom en Gotd lektion.

So: Arbetat vidare med temat Vårt samhälle och yrken och skrivit om våra drömyrken. Barnen har även övat på året, årets månader tillsammans med Barbro.

Övrigt: Besökt Fjärilshuset, haft idrott och simskola.
På idrotten hälsade Patrik att klassen jobbade på jättebra i måndags, dock meddelade han även att det var några i klassen som inte duschade efter lektionen. Prata gärna hemma om vikten av hygien och dusch efter idrotten.

Nästa vecka v.43

Måndag: 08.10-13.25

Idrott-Kom ihåg gympakläder och handduk!
Simskola Anemonerna- Kom ihåg badkläder och handduk!

Tisdag: 08.10-12:45

OBS: skolan slutar lite tidigare den här dagen pga av utbildning/planering. Jourfritids från kl.15.15. Har ni möjlighet att hämta ert barn tidigare den dagen så vore det toppen.

Onsdag: 08.10-13.20

Simskola Korallerna – Kom ihåg badkläder och handduk!
Läsläxa – Kapitel 7- Kom ihåg att ta med läxmappen till skolan.

Torsdag: 08.10-13.20

Fredag: 08.10-12.45
Gotd

Trevlig helg önskar

Oya, Cecilia och Antionio🤗🤗

Vi arbetade i matteboken i smågrupper, då använde vi viskrösten och samarbetade.

.